יום שישי, 23 במאי 2025

דמות האישה בדואט משפחת מקנזי מאת אל קייסי

דואט משפחת מקנזי מספר על שני האחים לבית מקנזי.
הספרים היו ממש מצחיקים, הנשים שם מצחיקות מאוד והגברים זורמים איתן ועם השטויות שלהן.
אומנם הספרים על שני האחים אבל מסופרים בגוף ראשון רק מנקודת המבט של הנשים.
הספר הראשון מספר על האח הבכור, גאווין, שמכונה מאק. הוא פוגש את אנדי, עורכת דין, בלאס וגאס.
שניהם מגיעים לשם בעקבות מסיבות רווקים.
מאק מגיע למסיבת רווקים של אחיו, אנדי מגיעה למסיבות רווקות של חברה שלה.
הם נפגשים בשולחן הבלאק ג'ק וזו משיכה ממבט ראשון. הם מבלים את הלילה יחד אולם בבוקר היא מתעוררת ולא זוכרת מה קרה כי הייתה ממש שיכורה, היא מתאכזבת שהוא לא נשאר אבל היא ממשיכה בחייה.
שנתיים אחרי היא מאורסת לאחד השותפים במשרד עורכי הדין שלה והיא מגלה שהיא נשואה למאק והם התחתנו בלאס וגאס באותו לילה.
אנדי מחליטה לנסוע לחפש אותו בחווה שלו ולגלות מה קרה באותו לילה.
היא פוגשת שוב את מאק והמשפחה שלו, היא מגלה שמאק לא שכח אותה והכל אי הבנה אחת גדולה, הוא נלחם עליהם ומתעקש להראות לה שהקשר שלהם שווה ושלא תוותר עליהם.
לבסוף הם משלימים ומתחתנים.

הדמות של אנדי:
אנדי גדלה עם אמא חד הורית שהחליפה חברים שניצלו אותה, הרביצו לה, התעללו בה וגם הרביצו והתעללו בבת שלה. כשאנדי הייתה בת 15 היא חשבה על תוכנית שתוציא אותה מהחיים האלה ומאז כל רגע בחייה מוקדש לתוכנית הזו.
אבל אנדי כל כך שקועה בתוכנית ובבריחה מהעבר שהיא לא שמה לב שהתוכנית דוחפת אותה להתחתן עם ברדלי, שותף במשרד עורכי הדין שלה, אדם שלא ממש אכפת לו ממנה אלא יותר מאיך שהם נראים יחד. על פניו הם מתאימים כי הוא שאפתן כמוה ורוצה להגיע רחוק.
אבל דווקא בפעם היחידה שהיא הרשתה לעצמה להשתחרר היא חוותה את הרגע הכי מאושר בחייה. וכמה שהיא מנסה להילחם במאק ולהתעקש על הגירושים, היא מתחילה לחשוב שוב על חייה, האם התוכנית זה באמת הכל. אנדי עוברת שינוי גדול ובעיקר למישהי עם עבר כמו שלה קשה להשתחרר מזה ולסמוך על אחרים אבל היא לומדת לעשות את זה, היא מגלה מה היא רוצה להגשים.



הספר השני מספר על האח השני, איאן. הוא היה אמור להתחתן אבל בעקבות מסיבת הרווקים הוא נפרד מהארוסה שלו ומאז שלוש שנים מסתובב ממורמר.
קנדיס, החברה של אנדי, מגיעה לחווה של מקנזי, לקראת הלידה של אנדי. במהלך השבועיים שהיא שם היא מכירה את איאן בצורה חדשה והם מתקרבים הופכים לזוג.
קנדיס גם מגלה מי מפיץ באמת שמועות בעיירה ולמה אין לאנדי חברות.
לבסוף הם מתחתנים.

הדמות של קנדיס:
מהספר הראשון נשמע שהיא מחפשת גברים לסטוצים וזהו, היא עברה הגדלה חזה, מזריקה לשפתיים, כביכול לא מישהי שאפשר לקחת ברצינות.
כך גם היא מתחילה את הספר השני אבל היא עוברת שינוי, היא לומדת לשחרר את נושא המראה שלה, היא עקשנית ועומדת על שלה ונשארת ככה, דווקא התכונות האלה הן מה שפותר את הבעיה של אנדי החברה שלה ושל שאר האנשים מסביבה.
כשכולם מתרחקים מאיאן היא היחידה שאומרת לו הכל בפנים וגורמת לו לצאת מהמרמור שלו.
לקראת סוף הספר כבר מבינים שהיא דמות עמוקה וחזקה ולא הטיפשה כפי שהיא הצטיירה בהתחלה. שזה גם המסר של הספר השני, גם היא וגם איאן מתמודדים עם דעות קדומות עליהם ואנשים שחושבים שהם יודעים מה מתאים להם במקום לשאול אותם.
קנדיס היא בעלת מכון יופי מעל 10 שנים, יש לה שותף, עובדים ועוד הרבה בעלי מקצוע ולקוחות שתלויים בה. היא אישה חזקה שיודעת מה היא רוצה, לקח לה זמן להבין גם מה היא רוצה מגברים ולשם שינוי היא לא משחקת משחקים עם איאן וברגע שהוא מתוודה על רגשותיו גם היא מתוודה על רגשותיה כלפיו.




יום שלישי, 20 במאי 2025

ביקורת על סדרת הספרים "חוות רבל בלו" של לילה סייג'

 סדרה חמודה ממש

הסדרה מספרת על שלושת האחים לבית ריידר ולכל אחד מהם יש משהו - האח הגדול, גאס, מאובחן כדיסלקט, האח האמצעי, ווס, מאובחן בדיכאון, האחות השלישית, אמי, מאובחנת עם ADHD.
אהבתי שאומנם לכל אחד מהם יש כביכול משהו שמשפיע על החיים שלהם אבל הוא זניח בהשוואה לסיפור, זה משהו שקיים, הם מתמודדים איתו בדרך שלהם וזה לא מה שמגדיר אותם בתור בני אדם, אלא עוד משהו כמו תכונת אופי. גם לשאר הדמויות יש עבר או משהו שהם מתמודדים איתו והם משתדלים לא לתת לזה להשפיע על החיים שלהם. ברוקס מתמודד עם הסטיגמה של בעייתי ורודף נשים, אדה מתמודדת עם קושי ביצירת קשיים חברתיים, טדי מתמודדת עם כמה שינויים בחייה ואביה שמצבו הבריאותי לא טוב.
עוד דבר שאהבתי בסדרה זה שהדרמות הן במינון קטן ונגמרות מהר, לא סוחבים את הטינה אלא מדברים על זה.

התמונה לקוחה מאתר עברית

הספר הראשון מספר על אמי, היא חוזרת הביתה לחוות רבל בלו אחרי שעברה תאונת רכיבה, היא מתמודדת עם הפחד ממה שקרה בעזרת ברוקס.
לוק ברוקס הוא החבר הכי טוב של אחיה הגדול, גאס, הם גדלו יחד כולם והיא מכירה אותו כל החיים, אבל אחרי כמעט 10 שנים שלא נפגשו כי אמי עזבה, הוא מגלה פתאום אישה בוגרת שהוא נמשך אליה.
הם מתחילים לצאת ולבסוף הם מספרים לכולם על היחסים ביניהם.

הדמות של אמי:
אמי היא דמות נשית חזקה, היא עזבה את חוות רבל בלו ואת העיירה שלה כדי להגשים את החלום שלה, היא מתחרה במירוצי סוסים, הייתה עצמאית ודאגה לעצמה. אולם לאחר תאונת הרכיבה שלה היא מרגישה שבורה וחוזרת הביתה.
היא מנסה להתמודד לבד אבל מבינה שזה בסדר לקבל עזרה ובעזרת לוק היא חוזרת לעצמה ולהתחרות. הפציעה שלה והפחד שלה מרכיבה על סוסים, יחד עם החזרה הביתה, גורמים לה לעשות חישוב מסלול מחדש. אחרי 10 שנים היא צריכה להחליט מה היא רוצה לעשות בחייה והיא בוחרת לשנות הכל, לפרוש ממירוצי סוסים, לחזור לעבוד בחווה ולגור בעיירה הקטנה שלה.
היא הולכת אחרי החלומות שלה ומגשימה את עצמה.


הספר השני מספר על ווס, הוא רוצה לשפץ את אחד הבתים בחווה ולהפוך אותו לבית אירוח, הוא שוכר לעבודה את אדה הארט, חברה של טדי מהקולג'. היא מגיעה לחווה והם עובדים יחד. הם נמשכים אחד לשנייה אבל אדה מתקשה עם זה כי היא התגרשה לא מזמן מבעל שלא כיבד אותה ולא דאג לה. היא מתקשה ביצירת קשרים חברתיים אבל בזכות הנשים בחבורה ובזכות העובדה שווס אדם סבלני היא מצליחה להיפתח בסוף והם בוחרים להיות זוג ולעבוד על הקשיים שלהם.

הדמות של אדה:
אדה מתקשה ביצירת קשרים חברתיים, היה לה קושי להתחבר עם בנות בגילה כשהייתה צעירה וגם כשגדלה הרגישה קושי בכך ושיש לה סטיגמה מסויימת.
היא נרתעת בהתחלה מקשרים חברתיים ואנשים נחמדים, היא לא מבינה למה שאנשים יעשו את זה, אבל ככל שעוברים הימים בחווה היא מבינה שזה בסדר ויש אנשים נחמדים בעולם שמוכנים לעזור לה בלי תמורה.
היא התגרשה מבעלה אחרי שחוותה בנישואים שלה חוסר יחס והוא ניסה להקטין אותה ולשלוט בה.
אדה מחפשת את הדרך שלה ומנסה לבנות את עצמה גם מבחינה מקצועית וגם מבחינה נפשית.
בעזרת ווס והרבה חשיבה פנימית שלה היא מוצאת את הדרך שלה להגיש את החלום, להתפתח מקצועית ולא לוותר על הזוגיות והאהבה עם ווס.


הספר השלישי מספר על גאס, האח הבכור. יש לו בת עם קמיל, שנולדה מסטוץ ביניהם לפני שנים. הם חברים טובים וקמיל מאורסת למישהו אחר.
גאס וטדי, החברה הכי טובה של אמי, הם שונאים לאוהבים. שנים שהם עוקצים אחד את השנייה ולא סובלים את הנוכחות אחד של השנייה.
אבל הכל משתנה כשאמי יוצאת עם ברוקס, החנות שטדי עובדת בה נסגרת וגאס צריך להיות עם הבת שלו, ריילי, לבד במקביל לעבודה שלו בחווה. פתאום הכל מעמיס עליהם והוא לוקח את טדי שתעבוד אצלו ותעזור לו עם הבת שלו.
הם מתקרבים ומתאהבים.

הדמות של טדי:
טדי היא נערת מסיבות, היא אוהבת את החיים הטובים, היא חברה טובה, אוהבת לחגוג והיא מאוד יצירתית. אבל מצד שני היא גם דיי פגיעה, היא חיה לבד עם אביה (אין לה אמא), והיא רגילה כל החיים להיות זו שעוזרת לו ומטפלת בו, גם בעבודה היא זו שדאגה לבוטיק, טיפלה וטיפחה אותו.
ואז ברגע אחד הכל נגמר והיא נשארת בלי תוכנית.
טדי צריכה לחשוב שוב מה היא רוצה לעשות בחייה, היא מקבלת החלטה לפתוח סטודיו בבית שלה, להכין ולשווק את הבגדים שלה בצורה אחרת כפי שהיא רצתה מהתחלה והיא נותנת יותר חופש ליצירתיות שלה.
היא אמיצה שלא מפחדת והיא צריכה גבר שידע להתמודד עם זה, גאס יודע והוא אומר את זה בספר שזה האופי שלה, היא תמיד מרכז המסיבה והיא זוהרת ואסור לעמעם את הזוהר שלה, הוא יודע שהיא נאמנה לו.


יש ספר רביעי על קמיל ודאסטי - מקווה שיתרגמו בקרוב.

יום שני, 19 במאי 2025

ביקורת על סדרת הספרים "העולם התחתון של בוסטון" מאת אשלי זווארלי

 סדרת העולם התחתון של בוסטון עוסקת בעולם המאפיה האירית ועולם המאפיה הרוסית והקשרים ביניהם.

הספר הראשון מספר על מקנזי ולוקלן קרואו. מקנזי היא מתאגרפת ואחרי שהחברה שלה נעלמה היא מחליטה לצאת לחפש אותה. המקום האחרון בו החברה שלה הייתה הוא במועדון ששייך למאפיה האירית, היא מנסה להיכנס לשם בכל מיני דרכים ולמשוך את תשומת הלב שלהם כדי לגלות מה קרה לטליה, החברה שלה.

היא מושכת את תשומת ליבו של קרואו, הם מתקרבים ומתאהבים עד שהוא מגלה את הסיבה לכך שהיא הייתה שם, הוא עוזר לה לגלות מה קרה לחברה שלה ופונה לאלכסיי מהמאפיה הרוסית שיעזור להם.

 

הספר השני מספר על סשה, רקדנית במועדון ועל רונאן, החבר הכי טוב של קרואו במאפיה האירית. 
לסשה ורונאן יש סוד משותף, הוא הציל אותה והרג בשבילה מישהו מהמאפיה והם מסתירים את זה שניהם כדי שלא יענישו אותם.
שנתיים אחרי היחסים ביניהם מתקרבים אחרי שבעזרת מקנזי (מהספר הראשון) הוא מגלה שיש אדם שמנצל את סשה כי הוא גילה את הסוד שלהם והיא עושה את זה כדי להגן עליו.
רונאן לא יודע איך להתייחס אליה, הוא גדל בכת קיצונית ואלימה ולא יודע להתמודד עם רגשות אבל לבסוף הוא מצליח להבין את היחסים שלו עם סשה ואחרי שהיא נכנסת ממנו להריון הם הופכים לזוג ומאוהבים.


הספר השלישי מספר על אלכסיי וטליה. אלכסיי הוא מהמאפיה הרוסית, האקר מחשבים וחירש מילדות שמסתיר את זה. טליה היא החברה של מקנזי שנעלמה והוא מוצא אותה ומחזיר אותה. אלכסיי מתאהב בה ומנסה לעזור לה במה שהוא יכול, הוא מתחתן איתה ועוזר לה להשתקם עד שהם מתגברים על העבר של שניהם.
לאחר שמתגלה שהוא חירש מאשימים אותו בבגידה אבל גם סולחים לו, הוא בטוח שטליה בגדה בו ומאשים אותה, אבל אז הוא מגלה שעבדו עליו והיא נרצחה.
לבסוף מתגלה שהיא לא נרצחה אלא היא חיה והיא יולדת את הבן שלהם והם ביחד.


הספר הרביעי מספר על סקרלט, החברה של מקנזי וטליה. סקרלט גדלה בעולם קשה וברחוב, היא לא זונה בניגוד למה שחושבים עליה אלא מפתה גברים ואז שודדת אותם ומענישה אותם. היא מחפשת נקמה באלה שאנסו אותה כשהייתה נערה.
רורי הוא חלק מהמאפיה האירית והוא הכיר את סקרלט דרך מקנזי, הוא מתאהב בה אבל גם חושש ממנה כי היא לא פשוטה והוא מפחד שהיא תשבור לו את הלב.
אבל הוא מבין שהיא שבורה וצריכה עזרה והוא מציע לה לעזור, יחד הם מוצאים את האדם שעשה לה את זה, האקס המטורף שלה והיא מקבלת את הנקמה שלה אבל לא בצורה שהיא חשבה.
סקרלט היא אדם לא פשוט בגלל כל מה שהיא עברה ורורי מצליח להוציא ממנה צדדים אחרים ורכים יותר.


הספר החמישי הוא על ניקולאי קוזלוב, אחיו למחצה של אלכסיי. הסיפור מסופר במקביל לספר השלישי על אלכסיי.
ניקולאי לוקח את טנקה כעירבון על החובות של אביה, אולם הוא מתקרב אליה ומגלה שהוא לא רוצה לנקום בה אלא באביה.
טנקה גדלה כל החיים בצמר גפן והבלט היה החיים שלה, היא מגלה שאבא שלה חיבל לה בנעליים ובגללו הייתה לה תאונה בריקוד והיא לא תוכל לרקוד יותר, היא מגלה שאבא שלה ויתר עליה ולא נלחם עליה, היא נלחמת בהפרעות אכילה וניקולאי עוזר לה ודואג לה. 
במקביל ניקולאי מתמודד עם הרצון של ויקטור, ראש המאפיה הרוסית, שניקולאי יתחתן עם הבת שלו. הוא לא מוכן לוותר על טנקה אבל מפחד לסרב לויקטור. לבסוף הוא מודה שהוא לא רוצה להתחתן איתה, הוא מואשם בבגידה וסולחים לו.
טנקה חושבת שמנסים להרוג אותה והיא בורחת בעזרת חבר שהיה לה כשגרה אצל אביה אבל היא מגלה שהחבר הוא סוכן סמוי של הFBI והוא משכנע אותה להלשין על אבא שלה. הוא מנסה לגרום לה להלשין על ניקולאי אבל היא מסרבת.
אחרי תקופה שהיא גרה במקום מוגן היא חוזרת לניקולאי והם ביחד.


הספר השישי מספר על קונור שהתחיל כעוזר במאפיה האירית והתקדם משם.













דמות האישה בדואט מרחבי הפרא של קיי.איי.טאקר

לא יודעת מה לחשוב על הסופרת הזו, מצד אחד קראתי את הספר שלה "לפני שיתפוגג" שהיה סיפור אהבה חמוד ממש, מצד שני קראתי את הסדרה שלה של מלון וולף והרגשתי מזועזעת קצת ממה שהולך שם.

ואז יש את הדואט הזה, זה לא סיפור אהבה רגיל בתבנית כמו שאנחנו מכירות. יש עיירה קטנה אבל היא באלסקה, הוא לא חוואי אלא טייס אספקה/הצלה/כל מה שצריך, היא בחורה מהעיר הגדולה אבל לא באמריקה אלא בטורנטו, קנדה.

הספר הראשון מספר על קאלה פלטשר שעזבה עם אמא שלה בגיל שנתיים את אלסקה וחזרו לגור בטורנטו, האמא התחתנה שם עם מישהו אחר והם חיים להם באושר ובכיף. (לא ברור למה הפרק הראשון הוא מנקודת המבט של האמא, אין צורך).
ואז בגיל 26, באותו יום שמפטרים אותה מהעבודה, מתקשרים אליה מאלסקה לספר לה שאבא שלה חולה. אחרי התלבטויות היא מחליטה לטוס לאלסקה להכיר אותו יותר ולנסות ליצור שוב קשר.
ג'ונה, טייס בחברה של אבא שלה, מטיס אותה, מציק לה ומתייחס אליה בצורה נוראית בהתחלה אבל היא מחזירה לו.
לאט לאט הם מתאהבים אבל לבסוף היא חוזרת לטורנטו, הוא מגיע אחריה והיא מחליטה לעבור לגור איתו באלסקה.
עד כאן סבבה לגמרי, ספר חביב, יכולתי להסתדר ככה.

ואז בא הספר השני, שמחליט להראות לנו מה קורה אחרי הסוף השמח, הם החליטו לגור ביחד באלסקה? בואו נראה כמה קשה להם בשנה הראשונה, תיאורים של המקום השומם, כמה קשה לה, איזה בית הם מחפשים, איזו עבודה, כמה הכל יקר, חישובים של כסף, מלא שלג, קר, קפוא, לא נעים, לא כיף, בודד. הם כל כך נלחמים לא להיות כמו ההורים שלה שנפרדו בגלל אלסקה שהם מתחילים לחזור על הטעויות שלהם.
למה שאני אקרא על זה???
לא צלחתי את הספר השני, יכולתי אם הייתי משקיעה, לא רציתי, הרגשתי שהרסו לי קצת את הספר הראשון, יכולתי להסתדר בלי הספר השני, לא מבינה למה לכתוב אותו בכלל ולבאס אותנו?!
ברור שיהיה להם קשה לחיות יחד כי הם באים מעולמות אחרים אבל אני לא רוצה לקרוא על זה, אני רוצה לדעת שהם החליטו להיות יחד ובזה הספר יסתיים, אין צורך לתאר לי כמה קשה להם ואת הריבים שלהם.

הדמות של קאלה:
קאלה מתחילה את הספר הראשון כמו עוד בחורה עירונית בעיר הגדולה, היא מטפחת אתר אופנה ולייף סטייל עם החברה שלה, זה נשמע שטחי אבל יש להן ממש תוכנית עסקית, הן נפגשות פעם בשבוע, מחליטות מראש על הכל, הן מושקעות בזה. היא יוצאת למועדונים, עובדה בבנק, חיה אצל ההורים שלה, אין לה רישיון נהיגה.
ואז מגיע היום בו הכל משתנה, היא מפוטרת מעבודה ומגלה שאבא שלה חולה, היא נוסעת לאלסקה לפגוש אותו.
המפגש של הבחורה מהעיר הגדולה עם אלסקה הקשוחה גורם לה להגיע לקצה ולהתמודד עם דברים שמעולם לא הייתה צריכה להתמודד איתם. היא לומדת להכין לעצמה קפה לבד, לומדת להכין אוכל, לומדת להסתדר לבד, ליצור קשרים חברתיים ועוד.
היא מתפתחת ומבחורה קצת מפונקת היא הופכת לעצמאית שיודעת לעמוד על שלה ולדבר.
בספר השני היא שוב נזרקת למצב קיצוני, אחרי שהחליטו לגור יחד באלסקה הם מחפשים מקום שיהיה בו גם מנחת מסוקים לעסק ששל ג'ונה. 
הם מוצאים בית ושטח אבל זה באמצע שום מקום וזה מעמיד אותה שוב בפני אתגרים. היא צריכה להתמודד עם בית ענקי לבד, לנקות, לסדר, לצאת לקניות, לארגן שייראה כמו בית וזה לא פשוט כי זה באמצע שום מקום עם שכנים במרחק קילומטרים. כל דבר שהם רוצים לעשות מצריך התארגנות מראש.
אבל היא עוברת גם את זה, היא לומדת לגלות מה היא רוצה, מה היא עושה, לבסוף היא לומדת לירות, לנהוג ועוד.

היא גם לומדת לדבר על הרגשות שלה עם ג'ונה, להילחם על זה ולא לוותר על הזוגיות שלהם למרות כל הקשיים.

אם יש מסר שאפשר לקחת מהספר זה מה שאגנס אומרת לקאלה כשהיא מחליטה לעבור לאלסקה לחיות עם ג'ונה. היא אומרת לה שלא תחיה בשבילו כי זה ישגע אותה, היא צריכה משהו שיהיה שלה, שיעסיק אותה, שייתן לה מוטיבציה בחיים. לקאלה לוקח זמן אבל היא מוצאת את הדבר הזה שלה שהיא יכולה להתעסק רק איתו ולא להיות תלויה בג'ונה ואחרים שיהיו איתה כל הזמן.

התמונה לקוחה מאתר עברית


יום ראשון, 18 במאי 2025

כשאמא ואבא לא מתפקדים - ספרים שבהם האפוטרופוס החוקי הוא לא ההורה הביולוגי

 

הוא אב חד הורי לילד חמוד בן 6, הוא לא האבא הביולוגי, הילד הוא הבן של זוג חברים טובים שנהרגו והוא מגדל אותו לבד
היא הארוסה לשעבר של אח שלו והיא צריכה עבודה, הוא צריך בייביסיטר לקיץ וזו ההתחלה של סיפור אהבה מקסים


הוא מגדל את האחיינית, יש לו חווה ועוד המון עסקים בעיירה הקטנה
היא חזרה לעיירה שגדלה בה כדי לרשת את החווה והבית של סבתא שלה
הם מתחברים, מכירים ומתאהבים

הוא צייד ראשים קשוח, מגדל את האחיינית שלו כמו הבת שלו כי אמא שלה מתה
היא מנהלת המשרד שלו, פלפלית שלא מפחדת ממנו
כשהאקס הסטוקר שלה מטריד אותה, הוא מגן עליה ומציל אותה ממנו

היא מגיעה לעיירה בעקבות אחותה התאומה, שם היא מגלה שאחותה גנבה לה את כל הדברים שלה, השאירה את הבת שלה ובחרה
נעמי מגדלת את האחיינית שלה כמו אמא ולוקחת עליה אחריות, נוקס שמכיר אותה ואת הילדה מתחבר אליהן והם הופכים למשפחה.






אמא חד הורית

היא אמא חד הורית שברחה עם הבן שלה, הבן שלה חולה והאבא רצה לתת לו למות ולנסות להביא ילדים אחרים.
הוא רופא שמתאהב בה ומנסה להתקרב אליה
הם מתגברים על הקשיים ומצליחים ליצור חיים יחד.

הוא מכונאי רווק שאוהב את החיים הטובים, היא אמא לילד בן חמש, בורחת מבן הזוג שלה
ביחד הם מתגברים על המכשולים ומתאהבים


היא מלצרית שמגדלת לבדה את הבת שלה, הוא כוכב הוקי רווק 
הם מכירים אחרי שהיא הצילה אותו מתאונה ולאט לאט הם מתקרבים ומתאהבים

היא אלמנה עם 3 ילדים בגיל ההתבגרות, מנכ"לית חברת התקשורת של בעלה 
הוא עובד בחברת המדיה הכי גדולה, הם נפגשים בכנס ולמרות הפערים ביניהם הם מנסים לעבוד על זה ולהצליח





הוא ניסה לנקום באבא שלי אבל התאהב בי

 

הוא רוצה לנקום באבא שלה וגורם לה להתחתן איתו במרמה
אבל היא לא עושה לו חיים קלים ולבסוף הוא מתאהב בה

הוא מאמין שאבא שלה אשם ברצח המשפחה שלו, הוא מתקרב אליה ואל אחיה
אבל הוא מגלה שכל מה שחשב היה שקר והוא מתאהב בה


 
היא צעירה חסרת דאגות שמגלה ברגע אחד שהיא הבת של הבורר ואבא שלה הוא ממשפחת פשע 
הוא נשכר להיות שומר הראש שלה אבל הוא בעצם מנסה לנקום באבא שלה על כך שהרג את אח שלו
במהלך הבריחה שלהם ברחבי אירופה הם מתאהבים






ביקורת על סדרת טוויסטד של אנה האנג

אם את לא אוהבת גבר אלפא רכושני אז הסדרה לא בשבילך 

סדרת טוויסטד - סדרה מעולה, נהניתי מאוד, לפעמים היו יותר מדי תיאורי סמאט (כן, יש דבר כזה), אבל העלילה מעניינת, סוחפת, ולמרות שיש תבנית כביכול מוכרת בכל ספר עדיין העלילה והעבר של כל אחד מהדמויות עושה את הספרים מעניינים יותר. אהבתי גם שלמרות הסיפורים הקשים והדרמות הכל נפתר מהר ולא נגרר שנים ולא מסתירים יותר מדי.

הסדרה היא על חבורת בנות - אווה, ברידג'ט, ג'ולס וסטלה.

הספר הראשון - מספר על אלכס וולקוב ואווה צ'ן, אלכס הוא החבר הכי טוב של ג'וש, אווה היא אחות של ג'וש. זה מתחיל כמו התבנית של החבר הכי טוב של אח שלי אבל זה מעבר. לאלכס יש העבר שלו והנקמה ברצח הוריו שמניעה אותו. לאווה יש גם עבר קשה, היא עברה ניסיון טביעה על ידי אחד ההורים שלה והיא מתמודדת בעקבות זאת עם פוביה ממים.
המניע לעלילה הוא הנסיעה של ג'וש לשנת התנדבות בחו"ל והוא מבקש מאלכס החבר הכי טוב שלו לשמור על אחותו הקטנה. מכאן כולנו יודעות לאן זה מתפתח אבל הגילויים על העבר של שניהם, הטוויסטים הקטנים בעלילה מעניינים ומוסיפים לעלילה.

הספר השני - מספר על ברידג'ט וריס לארסן, ברידג'ט היא נסיכת ממלכת אלדורה וריס הוא שומר הראש שלה. גם כאן מתחיל כמו התבנית המוכרת של אישה ושומר הראש שלה, אבל יש כאן מעבר, ההתפתחות של שניהם וההסתגלות שלהם לשינוי שנכפה עליהם. אחיה הגדול של ברידג'ט מוותר על הכתר והיא צריכה להיות המלכה במקומו וזה דורש ממנה לשנות את כל החיים שלה ומה שחשבה שהיא רוצה, ריס מאוהב בה ומוכן לוותר על הפרטיות שלו ולחיות איפה שהיא תרצה בשבילה. הם נלחמים על הזוגיות שלהם ובאנשים שמנסים לחבל להם בזוגיות ומצליחים.

הספר השלישי - מספר על ג'ולס אמברוז וג'וש צ'ן. ג'ולס היא חברה של אווה, שהיא אחותו של ג'וש. התבנית של שונאים לאוהבים והאח של החברה הכי טובה שלי, אבל לשניהם יש עבר, ג'ולס מתמודדת עם עבר בעייתי וניסיונות להוכיח את עצמה ולהילחם בדעות הקדומות עליה, ג'וש מתמודד עם התגליות על משפחתו בספר הראשון.

הספר הרביעי - מספר על סטלה אלונסו וכריסטיאן הארפר (הבוס של ריס לארסן), סטלה היא משפיענית רשת ויש לה בלוג מצליח, כריסטיאן הוא מנכ״ל חברת אבטחה וסייבר. סטלה צריכה מערכת יחסים מזוייפת והיא מספרת על כך לכריסטיאן, הוא מציע לה חוזה ביניהם, בנוסף לכך גרה בבניין של כריסטיאן ואחרי שמתגלה שיש לה מטרידן, היא עוברת לגור עם כריסטיאן והם מתקרבים עוד יותר. כאן אין משהו נוראי בעבר שלהם, אבל הם צריכים להתגבר עליו כי הוא עיצב אותם וגרם להם להיות מי שהם היום והם לומדים להתגבר עליו ולהשתנות יחד.

דירוג הזוגות שלי:
1. כריסטיאן וסטלה
2. אווה ואלכס
3. ברידג'ט וריס
4. ג'ולס וג'וש



יום שבת, 3 במאי 2025

ביקורת על סדרת מחממים מנועים של מלאני מורלנד

סדרה ממש חמודה ומשעשעת לקריאה, כל הזוגות מקסימים וחמודים וסיפורי האהבה יפים.

הספר הראשון מספר על מאקס, בן 37, רווק ממורמר שמחפש מישהי שתעזור לו בארגון וניהול המוסך וגם בבית שלו.

צ'ארלין (צ'ארלי) בת 25, מחפשת עבודה ודירה אחרי שגילתה שהשותפה שלה גנבה ממנה את כל הכסף והחפצים שלה, היא רואה את המודעה של מאקס ויוצרת איתו קשר.

הוא בטוח שהוא דיבר עם גבר לגבי המודעה, היא בטוחה שהוא זקן לפי סגנון הכתיבה שלו וכאשר הם נפגשים הם מופתעים, אבל היא מתעקשת להוכיח לו שהיא מסוגלת ובמהרה היא משתלטת על הבית, על המוסך ועל הלב שלו.

הספר ממש חמוד ומשעשע ומערכת היחסים ביניהם מקסימה ויפה גם לראות איך היא עוזרת לו להגשים את החלום שלו ותומכת בו.


הספר השני עוסק בסטפנו בורלי שהצטרף לעבודה במוסך של מאקס, הוא פוגש באחת הנסיעות שלו את גבי, אם חד הורית, ועוזר לה. הם נמשכים מיד אחד לשני אבל היא מסתירה ממנו בהתחלה את העבר שלה, היא בורחת מהאבא של הבן שלה, הוא פסיכי ושתלטן והיא מפחדת שהוא ייקח אותו ממנה אבל סטפנו מגן עליה ועוזר לה.


הספר השלישי מספר על ברט, גם הוא הצטרף בספר הראשון לעבודה במוסך, הוא עובד וגר שם. קלי היא החברה של צ'ארלי מהספר הראשון ומהרגע שנפגשו היחסים ביניהם הם של און אנד אוף עד הפעם האחרונה שהיא עזבה את ברט והוא נפגע פעם אחת יותר מדי, לפי הגדרתו ונמאס לו.
אבל אז קלי חוזרת, והיא שונה, משהו קרה לה וברט לא יכול להתחמק מזה יותר, הוא שוב נמשך אליה ורוצה לעזור לה ולהגן עליה.


הספר הרביעי מספר על צ'ייס דונר, כשהיה צעיר היה מסתבך בצרות אחיו, ואחרי מה שעשה לצ'ארלי בספר הראשון הוא נכנס לכלא, הוא משתחרר ומגיע למוסך כדי להתנצל ולבקש עבודה, הם סולחים לו ולוקחים אותו לעבודה במוסך והוא מתקדם לאורך השנים.
בספר השלישי צ'ייס פוגש את האנה גלאגר,שוטרת, לאחר מכן בספר הרביעי הוא פוגש אותה שוב כשהוא מחפש שותף לדירה, הם ישר מחליטים לגור יחד וצ'ייס אף קונה את הבית כדי שיוכלו להישאר שם.
הם מצליחים לפתח מערכת יחסים אבל אחד השוטרים שעבד עם האנה מקנא ומנסה לסכסך ביניהם ולהתעמר בצ'ייס, הוא כועס שהיא מעדיפה פושע משוחרר ולא שוטר.
לבסוף הם מצליחים להוכיח שהוא מתעמר בו והשוטר מואשם ומסולק מהמשטרה.








יום שישי, 2 במאי 2025

ביקורת על טרילוגיית קווים של יהודית ציפורי

 טרילוגיית קווים של יהודית ציפורי

קראתי את הדואט שלה נפשות ואהבתי את סגנון הכתיבה, המליצו לי באחד הפוסטים שלי על הסדרה הזו וקראתי את כולה בסופ"ש!
הכתיבה הייתה זורמת מאוד, ממש נכנסתי לכל העולם של המאפיה היוונית ומשפחת דנטס. בהתחלה לא הבנתי למה סדר הספרים הוא לא לפי סדר הילדים אבל במהלך הקריאה הבנתי את ההיגיון, ואהבתי את הסדר שזה עשה, קצת לצאת מהסדר הקיים ולעשות דברים אחרת.
כל ספר היו עוד טוויסטים וגילויים מרתקים שרק המשיכו להחזיק אותי במתח, לא יכולתי לעזוב את הספרים, כל ספר שסיימתי ישר התחלתי את הבא אחריו.
כדאי לקרוא את הסדרה, כתובה טוב ומותחת.
הספר הראשון - קווים אדומים
מספר על אנטוניס (טוני) דנטס, הבן האמצעי של מלך הלילה, הוא ניסה לברוח מהמשפחה אבל אחרי שאחיו הבכור עובר תאונת דרכים הוא חוזר חזרה ואביו מכריח אותו לקחת את המקום שלו ולהיות היורש שלו.
מלאני היא שוטרת במשטרת יוון והם מוצאים את עצמם משני הצדדים ככל שהמלחמה בין המאפיות ביוון נמשכת והיא כבר לא יודעת מה לעשות עם עצמה ואיתו, גם הוא לא יודע ושניהם יחד עוברים על כל הקווים האדומים.
הספר השני - קווים שבורים
מספר על אנה דנטס, האחות הצעירה ועל אנדרס ריברה. הספר מתחיל מהעבר, בזמן שהיא וטוני היו בחו"ל, כל אחד במדינה אחרת וניסו למצוא את מקומם בלי אבא שלהם, מספרים איך הם הכירו ועל סיפור האהבה שלהם, לאחר מכן הסיפור מתחבר להווה וממשיך את סוף הספר הראשון.
אהבתי את הטוויסט וזה תרם לעלילה ברמה שנשמתי לרווחה.
הספר השלישי - קווים מקבילים
מספר על סופיה גלני, רופאה ועל מיקיס דנטס, האח הבכור.
הספר ממשיך מסוף הספר השני ומגלים יותר על הסיפור של מיקיס, מה קרה לו ולאשתו שנהרגה בתאונת דרכים, איך הם הכירו. הספר הזה סוגר את כל הקצוות, כל מה שגילינו לאורך הספרים, כל מה שחשבנו שאנחנו יודעות והופך את הכל, הטוויסט בספר השאיר אותי בהלם, לא צפיתי אותו וזה היה וואו.
ולשם שינוי האבא המנוול שלהם קיבל מה שמגיע לו. יואו איזה אבא נוראי!








ביקורת על סדרת אש של שובל מימון

 הטרילוגיה של שובל מימון

לא הכרתי ספרים שלה או את הסופרת עצמה לפני, נכנסתי איזה יום לסטימצקי עם אחותי, הסתכלנו על ספרים וראיתי את זה, הכריכה נראתה מעניינת וקראתי את התקציר של "לשחק באש", ישר היא תפסה אותי בתקציר בקטע שכתוב שהיא נישקה אותו שיכורה ואז הקיאה עליו חחח, אז לקחתי את הספר, ואז כשקראתי שוב ראיתי שזה ספר שני בסדרה, אז חזרתי למדף לקחת את הראשון, קניתי והכל טוב.
ואז במקרה ראיתי פרסום שיש ספר שלישי, ישר הזמנתי גם אותו שיהיה לי.

קראתי את שלושתם אחד אחרי השני, הכתיבה ממש טובה, זורמת, אהבתי את הדמויות מאוד, הן לא היו בלתי נסבלות או מעצבנות, אהבתי את הדמויות הנשיות שהן חזקות ועומדות על שלהן.

עוד דבר שאהבתי שזה לא כמו סדרות אחרות שזה עכשיו על כל האחים, כשראיתי שהם 4 אחים התבאסתי קצת כי די כבר עם הסדרות האינסופיות האלה. אבלללל למרות מה שכתבתי, אחרי שקראתי את כל השלושה לא הייתי מתנגדת לספר על ליילה, יהיה מעניין לראות את שלושת האחים עושים את המוות לבחור שירצה לצאת איתה חחח. גם גבריאל וקתרין, בטוחה שיהיו ריבים משעשעים.

הספר הראשון "בקו האש" - מספר על אדלינה שבורחת מסטוקר פסיכופת שרודף אחריה, היא פוגשת את אקסל וסט (האח הבכור למשפחת וסט) במקום העבודה שלה והוא רוצה להגן עליה ולעזור לה. אהבתי שהוא לא שופט אותה ובאמת רוצה לעזור כי זה הדבר הנכון לעשות ולא כי הוא דלוק עליה, גם היא דמות מורכבת ולמרות שהיא בוכה הרבה זה כי היו לה חיים קשים, 6 שנים שהיא סובלת מהסטוקר הדפוק הזה.


הספר השני "לשחק באש" - מספר על הופ אדמס ופיטר וסט (האח השני במשפחת וסט). הם נפגשים במועדון, היא משתכרת בגלל הארוס הדפוק שלה, מנשקת את פיטר ואז מקיאה עליו, יום אחרי הם נפגשים בראיון עבודה, וזה ממש לא מוצא חן בעיניו, מאותו רגע הוא מנסה לגרום לה להתפטר, והיא מנסה לגרום לו לפטר אותה. (אהבתי מאוד את הויכוחים שלהם).


הספר השלישי "בשטח האש" - מספר על אן אדמס, אחותה המאומצת של הופ, ועל לוק סמית', החבר של האחים וסט, יש לו חברת אבטחה. הם נפגשו בספר השני בגלל מקרה מסויים ולאחר מכן נפגשו שוב בחתונה של הופ ופיטר ומאז הוא החליט שהוא רוצה להתחבר איתה והוא מנסה להתקרב אליה לאט ובעדינות כי היא עברה דברים קשים ממש (טריגר להתעללות). אהבתי את השלישי גם, היה ממש מהנה לקרוא על היחסים שלהם ואיך לאט לאט הם מפתחים אותם וכמה הוא סבלני אליה.



הספר הרביעי "בלב האש" - מספר על גבריאל וסט וקתרין, כמה חיכיתי שיהיה עליהם ספר.
קתרין מאוהבת כל השנים בגבריאל, אבל הוא לא מתייחס לזה ולא מסתכל עליה ככה, מבחינתו היא ילדה קטנה, החברה הכי טובה של ליילה, בת הדודה שלו.
עד שקורה משהו והוא מתחיל לראות אותה בצורה חדשה. קתרין מתמודדת עם אקס מתעלל שחוזר לרדוף אחריה, היא מתמודדת לבד כמו שהייתה רגילה כל החיים כי היא לא רוצה לערב אחרים אבל אחרי שהאקס שלה מאיים על ליילה, היא נשברת ומספרת לכל משפחת וסט את הסיפור. גבריאל כועס ולוקח אותה אליו הביתה שתגור איתו עד שימצאו את האקס שלה. מאותו רגע הוא מכיר קתרין אחרת, הוא רואה אותה בתור אישה ומתחיל להתייחס אליה בהתאם. אבל קתרין מפחדת להתאהב בו וששוב יישבר לה הלב, לכן היא מנסה להימנע ממנו. גבריאל לא מוכן לוותר ומחליט לעשות הכל כדי שיהיו יחד.





ביקורת על טרילוגיית כניעה של דיאן אל

 קצת (הרבה) באיחור חח, אבל סוף סוף קראתי את הסדרה של כניעה.

אני אוהבת את הספרים של דיאן אל, גיליתי אותה בלוקו ונטורה ומאז קניתי כל ספר שהיא הוציאה, אני אוהבת את סגנון הכתיבה.
כאן סגנון הכתיבה שונה ולמרות שהתקציר היה נראה לי בלאגן קצת ויותר מדי דמויות, בפועל בספרים זה עובד כי זה מחולק לחלקים, כל חלק זה זוג אחר אז קל לעקוב ויותר קל להתרכז ככה. אז כן זה מהיר ומלא אקשן, אבל זה סגנון הכתיבה שלה.
דבר אחד שביאס אותי, היו קטעים שלמים שהם בדיוק כמו בספר לוקו ונטורה. הסיפור של פביאן וטיילור למשל, יש עוד דיאלוג שמופיע אצל סופיה ואנחל. וגם הדמויות חלקן מזכירות את הדמויות מסדרת התנגדות - סול מזכירה את אנדריאה, סופיה מזכירה את מריאן. גם האזכור של מלך האריות והציטוטים זה כמו בסניור ונטורה.
אז כשקראתי וראיתי שזה אותו דבר זה קצת ביאס, כאילו, תביאו משהו חדש, תשנו את זה אם כבר כתבת את זה בספר אחר, אני פשוט דילגתי על קטעים כאלה.

אבלללל עדיין נהניתי מהספרים והזוגות וזה הדירוג שלי לזוגות, מי אהבתי, מי פחות. (תחביב שלי לדרג זוגות בסדרות ספרים)
כניעה מתוקה:
  1. דראקו ולונה - למרות שהוא היה אידיוט בהתחלה, ברגע שהוא הבין שהיא תמימה ופגעו בה הוא נשבע להגן עליה
  2. פיירו וג'יין - ממש התלבטתי בינו לבין דראקו, אבל דראקו הבין ישר ופיירו לקח לו שנתיים הדפקט הזה
  3. דמיאן ואליסיה - היא לא דופקת לו חשבון והוא נטרף מזה
  4. רוסו וליז - סיפור שהפתיע אותי והאמת לא ציפיתי, אבל אהבתי שבסוף הוא התגבר על עצמו והתאפס לפני שהיא עשתה משהו בלתי הפיך
  5. פביאן וטיילור - הכי פחות אהבתי, האמת, בעיקר כי זה הזכיר מאוד את הסצנות בספר של לוקו, אז לא היה שום חידוש.
כמעט כניעה חלק א+ב:
  1. רפאל ואן - כמה שהוא התייחס אליה מגעיל, ברגע האמת הוא גילה את האופי האמיתי שלו
  2. נייתן ואדל - הוא היה כזה עדין איתה והכיל אותה
  3. אנחל וסופיה - לא פראיירית ולא דופקת לו חשבון
  4. לאו וסול - לא היה כזה מרגש
  5. ניקו והיילי - זה התחיל מבטיח ולא אהבתי את הסוף, לא הרגשתי שהיה אושר ועושר עד עצם היום הזה בסוף הסיפור שלהם
  6. נואה וקייארה - אחרי כל מה שהוא העביר אותה, שנים שהוא פחדן ולא מציע לה להתחתן איתו היא עדיין סלחה לו, הזוג שהכי פחות אהבתי.

ביקורת על טרילוגיית שליחי הגיהינום מאת אושרית שטרית

קראתי את הטרילוגיה ביום אחד (אני קוראת מהר)

הספרים כתובים טוב, זורמים, אין דרמה חופרת ואני אוהבת את זה כי אחרת הספרים נמרחים וכאן זה לא המקרה, גם הסיפורים הקשים והתיאורים שלהם לא היו קשים לקריאה ואפשר היה להכיל את זה.
אהבתי את העלילה המקורית, גם אופנוענים, גם מאפיה, גם סיפורי אהבה, מה עוד צריך.

דירוג הזוגות שלי:
1. פיטר וקירה (ספר שלישי) - כי הם כאלה חמודים וכנראה בגלל שהם צעירים הם לא דופקים חשבון ומתלבטים עם הרגשות שלהם אלא הולכים על זה ובגדול.

2. גבריאלה ובלייד (ספר שני) - עם כמה שהוא דפוק אהבתי את הסיפור שלהם, הם גם היו חמודים והוא היה מאוד סבלני איתה ומכיל באופן מפתיע, גם היחס שלו לילדים שלה הראה על האופי האמיתי שלו. חבל שהוא היה צריך כאפה רצינית כדי להתאפס ולהבין מה טוב בשבילו.

3. ביאנקה ופאקר (ספר ראשון) - זה מקום אחרון כי את ביאנקה פחות אהבתי, קצת מעצבנת שהיא כל שנייה רוצה לברוח ממנו כדי להציל אותו או משהו כזה, פאקר ממש אוהב אותה עד כדי כך שהוא מוכן לצאת למלחמה עם המאפיה הרוסית בשבילה, מה עוד את רוצה ממנו??