יום שלישי, 31 במרץ 2015

הדמות הנשית בספר "בחברת נערות" מאת מרב אריה


הספר מספר על שתי נערות בגיל ההתבגרות ועל איך הן מתמודדות עם ההתבגרות שלהן.
טליה מתנסה בעישון, סמים, פאנק, בגדים שחורים, מין עם נשים וגברים ועוד.
מנדי מתמודדת עם בעיות משקל, השמנה, בולימיה, אנורקסיה, חוסר אהבה מצד ההורים ועוד.

נראה ששתיהן חיות בעולם מקביל אולם שתיהן גרות אחת ליד השנייה ואף לומדות באותו בי"ס. שתיהן מתמודדות עם גיל ההתבגרות בצורה קיצונית אולם הסוף הוא טוב וכל אחת מוצאת את מקומה לאחר שבדקה והתנסתה בדברים שונים.

יש לציין שזה לא סיפור התבגרות רגיל, רוב המתבגרות לא עוברות את מה שהגיבורות של הספר עברו. התיאורים הם קיצוניים, חזרה בתשובה, התנסות מינית רחבה מאוד (יש לציין שיש הרבה תיאורים מיניים בספר).

אולם עדיין הספר הוא טוב לקריאה, כתיבה מצויינת, סוחפת, התיאורים קשים כי אני מניחה שאף אחת לא הייתה רוצה שזה יקרה לבת שלה, וגם אין בהם ללמד על רוב המתבגרות, אבל נהניתי מהספר.

הבנות בספר הן חזקות, עקשניות, עומדות על שלהן ולא מפחדות לנסות הכל ואז להחליט מה טוב להן, לפעמים זה מגיע למצב שהן מפחדות לאבד שליטה והן קצת נוקשות אבל הן מוצאות לבסוף כל אחת את מקומה בעולם, מוצאות בן זוג שמקבל אותן כמו שהן ומבין אותן, וזה מה שהן חיפשו, מישהו שיבין אותן, לאו דווקא גבר, הן מחפשות לאורך הספר מישהו או מישהי שיהיו אוזן קשבת ומוצאות כמה אנשים כאלו.

הסוף מעניין וקצת מוסיף לתפנית אבל אין בו כדי להשפיע על מהלך הספר או העלילה עצמה, הוא שולי.

יום שני, 30 במרץ 2015

הדמות הנשית בספר "היינו שקרנים" מאת א' לוקהארט


הספר מסופר מנקודת מבטה של קיידי, קיידנס סינקלר איסטמן.
משפחת סינקלר מורכבת מסבא וסבתא, שלוש בנות ולכל אחת יש בעל וילדים. אולם עם הזמן הבעלים עזבו, הסבתא נפטרה אך למרות זאת כולם המשיכו להיפגש באי בכל קיץ.

בקיץ שבו קיידי הייתה בת 15 קרה משהו שמאז יש לה כאבי ראש נוראיים, לאחר שנתיים היא חוזרת לאי עם משפחתה ומנסה לגלות מה כולם מסתירים ממנה ומה באמת קרה בקיץ שהיא לא זוכרת ממנו כלום.

לאט לאט היא אוספת פיסות זיכרון ולבסוף מצליחה להיזכר מה קרה.

הדמות של קיידי היא של מהפכנית קטנה, היא רצתה עולם טוב יותר, היא רצתה שהמשפחה שלה תפסיק להתעסק בכסף ועושר, היא רצתה להיות עם גאט, האחיין האינדיאני של אד, בן זוגה של הדודה שלה.
היא רצתה עולם טוב יותר והחליטה לעשות מעשה, המעשה עלה לה ביוקר והיא הפסידה את החברים שהיא אהבה כולל את החבר שלה.

לא ברור אם המחברת מנסה לעודד את המהפכה של קיידי או בעצם לרמוז לקוראות, זה מה שקורה כשמתערבים ועושים מהפכות.

קיידי מתחרטת על המהפכה שלה, היא הייתה רוצה להחזיר את הגלגל לאחור, שכולם יחיו, שהיא לא הייתה עושה את המעשה, שהיא הייתה שותקת ועושה מה שאומרים לה, אבל זה לא קרה.
היא ושלושת חבריה באי החליטו לעשות מהפכה ושילמו מחיר יקר.

מצד אחד עולה מהסוף האמירה שלא כדאי לעשות מהפכות כי משלמים על כך ביוקר, מצד שני ניתן לומר שכל מהפכה דורשת הקרבה.

ספר מומלץ מאוד!!!