יום ראשון, 4 באוקטובר 2015

הדמות הנשית בספר "המתמחה" מאת גל אמיר

רבקה בן ניסן, מתמחה במשרד עורכי דין סעדון-עמל. בעיקר מתפקדת על תקן נהגת וסוחבת של עורכת הדין סוזן סעדון. נשואה ליהודה בן ניסן.

הגיעה מאנגלייה לאחר סיפורים ששמעה על ישראל וכי נמאס לה מאנגלייה. לאחר שירות צבאי למדה משפטים והתנדבה בעמותה משפטית למעוטי יכולת, שם פגשה את יהודה בן ניסן, אלמן בן 45, עובד במשטרה בתפקיד סודי.

לאחר ארבעה ימים כבר התחתנו. אחרי שלושה חודשים כשיום אחד חזרה הביתה מוקדם היא תפסה אותו בוגד בה, היא רצתה להיפרד ממנו. שניהם נסעו לביתם כדי שיהודה יאסוף את חפציו, בדרך חסמה אותם מכונית וירו ביהודה ורצחו אותו.

כאשר מתחילה חקירת הרצח של יהודה, רבקה מגלה שהיא החשודה העיקרית בחיסול שלו.

רבקה יוצאת למסע להוכיח את חפותה, היא יוצרת קשר עם עורכי דין, עם ראשי משפחת פשע ונלחמת במשטרה. לבסוף מתגלה מי רצח את בעלה והיא עוזבת לאנגליה.



ניתוח הדמות:
רבקה בהתחלה ביישנית, מופנמת ולא יודעת מה קורה סביבה אולם ככל שעוברים הימים לאחר הרצח של בעלה היא מגלה עמידות וקשיחות. היא דבקה במטרה, לא מפחדת מאף אחד ועומדת בחקירות הקשות ובטענתה שהיא חפה מפשע.

יום שבת, 19 בספטמבר 2015

דמות האישה בספר "החיים שנועדו לי" מאת קריסטין הרמל

העלילה פותחת בסיפור על קייט ופטריק, בתיאור היום האחרון בחייו של פטריק. הם נשואים ארבעה חודשים, קייט הייתה בת 28 כשהתחתנו ופטריק בן 29. הוא יצא לעבודה ונהרג בתאונת דרכים.

לאחר 12 שנה, קייט פנתה לכיוון אחר בחייה, היא עובדת בתרפיסטית במוזיקה עם ילדים בעלי צרכים מיוחדים או בעלי קושי הסתגלות בחברה.

את דן היא פגשה בגיל 38 ולאחר שנתיים הוא מציע לה נישואים, הבעיה שבאותו יום היא מגלה שהיא לא יכולה ללדת יותר בגלל הגיל שלה.

מיד לאחר האירוסים היא מתחילה לחלום חלומות מציאותיים על פטריק, בחלומות האלה הם נשואים ויש להם ילדה בשם האנה, בת 13. במהלך הביקורים הקצרים בעולם הזה היא מגלה שהכל השתנה, היא עובדת כתרפיסטית אבל עם מבוגרים, אחותה עברה דירה, אמא של פטריק חולה, אנדרו בכלל עובד במסעדה ועוד. זה בעצם מעין עולם מקביל.

בחלומות האלה היא מגלה שהאנה היא כבדת שמיעה ולאחר שאינה מצליחה לענות לה בשפת הסימנים היא מחליטה ללמוד את השפה, כך היא פוגשת את אנדרו הנסון, לאט לאט הם מתקרבים, בדרך היא מתחילה להתנדב בעמותת "סיינט אן" שעוזרת לילדים כבדי שמיעה שנמצאים במשפחות אומנה.

כך קייט מגלה על עצמה דברים חדשים, היא מתחברת לילדים דרך המוזיקה ועושה את מה שהיא אוהבת.



ניתוח הדמות:
קייט היא דמות שדיי תלויה באנשים סביבה. אומנם נראה שהיא מניעה את עצמה אבל בפועל זה לא כך.
היא הלכה ללמוד ולעסוק בתרפיה במוזיקה בגלל פטריק ששכנע אותה להגשים חלומות.
תחילה היא למדה מנהל עסקים ועוד בסגנון בגלל ההורים שלה.
היא לומדת שפת סימנים בגלל חלומות בהם האנה היא כבדת שמעה ומדברת בשפת סימנים.
היא החליטה להתנדב לעמותת "סיינט אן" בגלל שאנדרו הציע לה ושכנע אותה.
היא התחילה לצאת עם דן, עברה לגור איתו והסכימה להצעת נישואים כי היא חשבה שכולם חושבים שזה הדבר הנכון.

קייט היא דיי פסיבית וזורמת עם העולם, היא לא נלחמת ומקבלת את מה שניתן לה. רק לקראת סוף הספר היא סוף סוף מתעמתת עם אנשים ומביעה דעה ועמדה. נמאס לה לעמוד מנגד ולחכות שדברים ייקרו.

זו אחת הסיבות שהיא לא יכולה ללדת, היא הייתה באבל שלה הרבה שנים, לא חשבה מה היא רוצה עד שהיה מאוחר מדי. במקרה הזה היא גילתה נחישות כשהחליטה על דעת עצמה להיות אם אומנת ולאמץ ילדים.

ניתן לומר שקייט מתחילה את העלילה כדמות פסיבית שלא פועלת מתוך מניעים שלה אלא בעיקר מתוך מניעים של הסביבה ואיך שהחיים לוקחים אותה, אולם לבסוף היא מתעשתת ולוקחת אחריות על החיים שלה ועל עצמה.

על הספר באתר של המחברת - http://kristinharmel.com/books/the-life-intended/


יום שבת, 29 באוגוסט 2015

הדמות הנשית בספר "אהבה באחוזת טיינפורד" מאת נטשה סולומונס

העלילה מספרת על אליזה לנדאו בת ה-19, יהודייה הגרה בוינה, אוסטריה.
היא נשלחת על ידי הוריה לעבוד כמשרתת באחוזת טיינפורד באנגליה, אחותה ובעלה נשלחים לארה"ב והוריה מחכים לאשרות כניסה לארה"ב במטרה לברוח מהמלחמה באירופה בשנת 1938.

אליזה לומדת להיות משרתת באחוזה וחייה משתנים, היא מכירה את בנו של מר ריוורס ומתאהבת בו, החיים נראים טובים אולם המלחמה מגיעה גם לאנגליה. קיט, אהובה בוחר ללכת להילחם ואליזה נשארת לבדה.

במהלך השנים שהיא שוהה בטיינפורד היא מגלה על עצמה שהיא התבגרה, היא למדה מה חשוב בחיים, למדה לא להיות מפונקת, לעשות לבד, להילחם עבור מה שחשוב לה ומתבגרת לבד, בלי המשפחה שלה. היא לא פגשה יותר את הוריה, הם מתו בגטו, את אחותה פגשה רק לאחר שנים רבות של נתק בגלל המלחמה.



הדמות של אליזה:
אליזה בתחילת הספר היא נערה בת 19 הרגילה לפינוקים ומשרתים שעושים בשבילה, אולם אז חייה מתהפכים והיא לומדת להיות משרתת, אולם למרות זאת היא שומרת על אופייה המרדני ומנפצת מוסכמות.
היא ובנו של בעל האחוזה מתאהבים ומעמדה משתנה, היא מנסה בדרכה שלה לגשר על הפערים בין כל בני הבית, הגבול בין בעלי האחוזה למשרתים מטשטש עד בסוף של האחוזה כאשר הממשלה מלאימה אותה ומסלקת את יושבי הבית משם.
אליזה מסיימת את הספר כאישה בוגרת, יודעת מה היא רוצה מחייה, עקשנית, מרדנית מדי פעם, לא מוותרת בקלות ומוכנה לעמוד מול כל מי שיעז לסתור אותה.

http://natashasolomons.com/novel-viola/



ספרים על אמהות

ספרים שהדמות הראשית היא אמא והעלילה עוסקת בחיי האמהות והמשפחה שלה, איך היא מתמודדת עם הבעל, הילדים ומה שמסביב.

החיים הסודיים של אמא ללא הפסקה/ פיונה ניל


בריג'ט ג'ונס" משוגעת על הבחור/ הלן פילדינג


אין לי מושג איך היא עושה את זה/ אליסון פירסון



יום חמישי, 27 באוגוסט 2015

דמות האישה בספר "המתיקות שבשכחה" מאת קריסטין הרמל

העלילה מספרת על הופ, בת 35, גרושה, יש לה ילדה בת 12 בשם אנני. היא עובדת בקונדיטוריה המשפחתית. היא חזרה לעבוד בעסק המשפחתי לאחר הגירושים מכיוון שסבתא שלה חלתה באלצהיימר ואמא שלה מתה מסרטן השד.

הופ נמצאת בשלב קשה בחייה, היא מרגישה שהכל קורס סביבה והיא לא עומדת בזה. בעלה עזב אותה לאחר שבגד בה, הבת שלה מאשימה אותה בגירושים ושונאת אותה, אמא שלה תמיד כעסה עליה ונפטרה לפני חודשיים וסבתא שלה, היחידה שאהבה אותה, חלתה באלצהיימר ולא זוכרת אותה.
בין לבין היא דואגת לקונדיטוריה שנמצאת בקשיים כלכליים והבנק מאיים לסגור אותה, היא מתמודדת עם מנהל סניף הבנק שמחזר אחריה למרות שאינה מעוניינת.

בתוך כל זה, סבתא שלה, ברגע של צלילות נותנת לה רשימת שמות של בני משפחתה ומבקשת ממנה לנסוע לפריז ולגלות מה עלה בגורלם, לאחר התלבטויות רבות, הופ מחליטה לנסוע, היא מגלה מה קרה למשפחתה של סבתה ומגלה דברים חדשים, היא מגלה שסבתא שלה יהודייה שברחה מאירופה בשואה, היא מגלה שסבא שלה הוא לא הסבא הביולוגי שלה אלא אהוב ליבה של סבתה הוא הסבא האמיתי שלה.


המסע גורם להופ לגלות על עצמה דברים חדשים, היא מגלה חוזק ונחישות שלא חשבה שיש לה, היא מגלה מה חשוב לה באמת בחיים והיא מוכנה גם לוותר על אהבה בשביל הבת שלה. גאווין, השיפוצניק של העיירה עוזר לה ותומך בה, הוא מאוהב בה ותומך ברעיון הנסיעה לפריז וגילוי הסוד המשפחתי.

הספר מספר במקביל את הסיפור של סבתא שלה, רוז, מה באמת קרה. רוז היא גם נחושה וחזקה, היא אומנם מפחדת ומנסה לשכנע את המשפחה לברוח אבל בסוף בלית ברירה בורחת לבד כאשר אהובה, ז'קוב לוי, עוזר לה.

הספר קצת הזכיר לי את "המפתח של שרה", בעיקר בגלל קווי העלילה הדומים, אישה מבוגרת, עם ילדה מתבגרת, אמריקאית שנוסעת לצרפת וחוקרת על השואה בצרפת ומנסה לגלות סוד משפחתי שמור.
מעבר לזה כל ספר עומד בפני עצמו, שניהם מומלצים לקריאה, שניהם מהנים ומעניינים.

על הספר באתר של המחברת -http://kristinharmel.com/books/the-sweetness-of-forgetting/



יום שלישי, 18 באוגוסט 2015

דמות האישה בספר "ללכת בדרכך" מאת ג'וג'ו מויס

לואיזה קלרק, בת 26, מפרנסת יחידה בבית. היא גרה עם אביה, אימה, אחותה, אחיינה וסבא שלה. לאחר שהיא מפוטרת מבית הקפה שבו היא עבדה היא מחפשת עבודה חדשה מכיוון שהיא המפרנסת היחידה, היא מוכנה לקחת כל עבודה שייתנו לה, גם עבודה שבה צריך לטפל באדם נכה.

כך היא פוגשת את ויל טריינור, בן 35 שנפצע לפני שנתיים בתאונה, אופנוע התנגש בו ובעקבות כך הוא נותר משותק בארבע גפיים עקב פגיעה בעמוד השדרה.

היא נשכרת לעבודה למשך שישה חודשים, במהלך ששת החודשים האלו לואיזה וויל מתקרבים ולומדים להכיר אחד את השני, כל אחד מהם לומד להתמודד עם הקשיים שלו בחיים ולואיזה לבסוף מבינה שהיא צריכה לצאת קצת לאוויר העולם ולא להישאר תקועה לנצח בעיירה הקטנה בלונדון.

לואיזה מגלה לאחר כמה חודשים שויל מתכוון למות בשוויץ והיא מנסה למצוא רעיונות חדשים ודרכים לשכנע אותו להישאר בחיים אולם הסוף בלתי נמנע מכיוון שזו החלטה שלו, הוא לא מסוגל להמשיך לחיות כלוא בגוף שלו.



ניתוח הדמות:
לואיזה אומנם בת 26 וכביכול ילדה אבל יש לה אחריות גדולה, היא אחות בכורה, אחראית לפרנס את משפחתה, ובנוסף מנסה איכשהו להבין מה היא רוצה לעשות בחיים.

היא קצת קלמזית, לפעמים מוותרת בקלות אולם לרוב היא נחושה בדעתה, דברנית, מצחיקה ולא מפחדת מאף אחד, כך היא מנסה ומצליחה להוציא את ויל מהשריון שלו לאוויר העולם והם מבלים ונהנים יחד.


יום שישי, 31 ביולי 2015

הדמות הנשית בספר "אמא היתה זוחלת" מאת לימור נחמיאס

העלילה מספרת על מיכל שקוראת לעצמה מיכלי, היא בת 29 ומחפשת עבודה. היא מוצאת עבודה במשרד חקירות ומתחילה לעבוד על חקירה שקשורה למודל ציור בעירום כאשר מפטרים אותה.

על הרקע הזה היא פוגשת את פקח מנדלשטרם שחוקר סדרת רציחות של נשים על ידי רוצח הנקרא "המרדים".

הוא מגייס אותה שתעזור לו למצוא את הרוצח שלאחר מכן מגלים שזו רוצחת. כך נמשכת עלילת הספר עד הסוף המפתיע שבו גם נעצרת הרוצחת.



ניתוח הדמות:
מיכלי היא צינית, שנונה, עומדת על שלה, עצמאית, פמיניסטית, לא מוכנה שיתייחסו אליה כאל אובייקט מיני, לא מוכנה שגברים יתייחסו אליה בהתנשאות, לא מוכנה לסבול חוסר כבוד מאחרים ומתנהלת כאילו היא חיה לבד בעולם וכולם יתאימו את עצמם אליה. אין לה עכבות מבחינה מינית ואם היא רוצה לשכב עם מישהו היא תעשה את זה מבלי לחשוב על ההשלכות של זה.

הדמות שלה דיי מעוררת הערצה מהבחינה הפמיניסטית שהיא עושה מה שהיא רוצה ולא מוכנה שיתייחסו אליה בצורה אחרת כי היא אישה ולא מוכנה שיתייחסו אליה כאל אובייקט מיני.
אולם סוף הספר קצת לקח רחוק את עניין הפמיניזם הרדיקלי, ולעיתים היא מתנהגת כמו ילדה קטנה שמשחקת באנשים בלי התחשבות.

עדיין דמותה ראויה להערצה מבחינת חוזק הנשיות שלה.


יום ראשון, 26 ביולי 2015

הדמות הנשית בספר "אחד ועוד אחד" מאת ג'וגו' מויס

העלילה בספר מספרת על ג'ס (ג'סיקה) תומס, אמא יחידנית שעובדת בשתי עבודות, כמנקה וכמגישה משקאות בפאב המקומי. יש לה שני ילדים, ניקי שהוא הבן של בעלה לשעבר והאקסית שלו וטנזי שהיא הבת שלה ושל בעלה לשעבר. בעלה עזב אותה לפני שנתיים ומאז היא נאבקת לפרנס את עצמה ואת ילדיה.

נקודת המפנה בסיפור חלה כאשר המורה למתמטיקה של הבת שלה, טנזי, מתקשר לבשר לג'ס שהבת שלה יכולה להתקבל לבית ספר פרטי יוקרתי כדי שתוכל ללמוד מתמטיקה ברמה גבוהה. אבל יש בעיה, אין לג'ס כסף לממן את שכר הלימוד, המורה של טנזי מצליח איכשהו להשיג מלגה של 90% משכר הלימוד אולם ג'ס עדיין תצטרך לשלם כמה אלפי פאונד בשנה בשביל תלבושת אחידה, ספרים ועוד.

גם לזה המורה למתמטיקה מוצא פיתרון, יש אולימפיאדה למתמטיקה והזוכה במקום הראשון יזכה ב-5,000 פאונד, סכום שמאוד יעזור לג'ס לממן את הלימודים לטנזי. הם מחליטים לצאת לדרך.

אבל הדרך רצופה קשיים ותקלות, לאחר שעוצרים אותם עם הרכב שלהם (אין ביטוח לרכב, הרכב לא תקין וכו'), אד ניקולס מציע להם טרמפ וכך הם יוצאים למסע של כמה ימים לכיוון סקוטלנד.

לאד ניקולס בעצמו יש בעיות בחיים, הוא מואשם בסחר פנימי של מידע מסווג בחברה בה הוא עובד והוא עומד בפני אישום וכניסה לכלא. משום מה הוא מחליט לעזור לג'ס ומשפחתה ובמהלך המסע הם מתחברים, מתגברים על קשיים ומתאהבים.

גם בחזרה לבית, למרות כל הצרות שנופלות עליהם (הכלב נדרס, ניסו לתקוף את טנזי, חובות כספיים כבדים ועוד), ג'ס מצליחה לבד להעמיד את המשפחה על הרגליים ובסוף הדברים מסתדרים מעצמם.



ניתוח הדמות:
ג'ס היא מאוד לוחמנית, היא נכנסה להריון בגיל 17 ומאז נאלצה לדאוג לעצמה, בהתחלה מצבם היה טוב אבל בעלה החל להשקיע בדברים לא שווים ולבסוף נטש אותם, היא נשארה לבד עם שני ילדים ושתי עבודות וצריכה כל החיים לחשב את הכסף שלהם.

ג'ס היא אדם מעשי, היא מחשבת את הכסף שלהם כדי שיספיק להכל, היא חוסכת באוכל, היא תופרת לילדים את הבגדים שלהם כדי לחסוך ודואגת להם.

ג'ס היא אדם אופטימי מטבעה, למרות הקשיים שנופלים עליה היא מה וממשיכה בדרך (כפי שתיארו בספר). היא אישה חזקה והיא לא מוותרת בקלות, היא לבד מצליחה להרים את החיים שלה, היא מחזירה לעצמה את העבודה שלה, דואגת לילדים שלה, היא מקימה עסק קטן משלה ומתחילה להירגע ולחיות כמו שצריך.

אומנם יש את אד שעוזר לה ודואג לה אבל היא לבד מצליחה לבסוף לשקם את חייה, היא לבד מטפלת בבעיה עם בעלה, דורשת ממנו סוף סוף שישלם לה את המזונות שמגיעים לה, היא לבד פותחת עסק משלה ומרוויחה כסף, היא לבד דואגת לילדים. אד ניקולס חי איתם, אבל אין ספק שאת רוב העבודה היא הצליחה לעשות לבד, ללא עזרתו.

לינק לעמוד הספר באתר של ג'וג'ו מויס: http://www.jojomoyes.com/books/the-one-plus-one


יום חמישי, 16 ביולי 2015

דמות האישה בספר "המפתח של שרה" מאת טטאינה דה רוניי

תחילת הספר מחולק לשתי עלילות. עלילה ראשונה מספרת על חייה של שרה מהיום שהמשטרה הצרפתית לקחה אותה ומשפחתה למחנות.
העלילה השנייה מספרת על ג'וליה ג'רמונד, עיתונאית בת 45 שחיה בצרפת 25 שנה, היא מתבקשת על ידי העורך שלה לכתוב כתבה לעיתון על וול-ד'איב. מכאן מתחילה חקירה שלמה של אירוע שהושתק והוסתר בצרפת.

ג'וליה מגלה שיולי 1942 המשטרה הצרפתית עצרה המון יהודים ובהם מעל 4,000 ילדים יהודים בעקבות הוראות של הגרמנים, הילדים והמשפחות נשלחו למחנות שונים בצרפת ומשם נשלחו לאושוויץ שבפולין.

במקביל לכתיבת הכתבה, ג'וליה מגלה שיש סוד שקשור למשפחת בעלה ולשרה סטאז'ינסקי, היא מתחילה לחקור את אירועי וול-ד'איב וגם מה קרה לשרה. היא מגלה ששרה החביאה את אחיה הקטן בארון סתרים במחשבה שהיא תחזור, אולם היא לא חזרה והוא מת שם, היא מגלה שמשפחת בעלה ידעה על כך כאשר שרה באה לדירה וגילתה את אחיה מת בארון. הם עזרו לה עד כמה שיכלו ולאחר כמה שנים איבדו קשר איתה. החותן של ג'וליה מבקש ממנה שתמצא את שרה.

בתוך כל החקירה על שרה והאירועים של יולי 1942, ג'וליה נאלצת להתמודד עם חייה שלה, היא נכנסת להריון בגיל 45 מבעלה אולם יש ביניהם ויכוח האם להשאיר את התינוק או לא, היא צריכה להתמודד עם חיי הנישואים שלה שמתפרקים ולהחליט מה היא רוצה בחייה.


ניתוח הדמות:
ג'וליה היא אישה שעברה הרבה ולמרות שהיא מגלה סוד נורא ומשפחת בעלה דורשת ממנה להפסיק לחקור בעבר היא לא מוותרת, היא ממשיכה עד שהיא מגלה מה קרה.
בנוסף למרות הגיל שלה היא מחליטה לשמור את התינוק, גם אחרי שבעלה מאיים שיעזוב אותה אם היא תעשה את זה. כנראה שאחת הסיבות לכך שהיא לא מוכנה לוותר עליו היא שהיו לה הפלות טבעיות רבות והמחשבה על הפלה מלאכותית נראית לה נוראית.
היא מחליטה לשמור את התינוק, נפרדת מבעלה, ועוזבת חזרה לניו-יורק, שם באמריקה תמיד הרגישה בבית. היא בונה את חייה מחדש ומרוצה מחייה.


דמות האישה בספר "רשימת המשאלות" מאת לורי נלסון ספילמן

העלילה מספרת על ברט בולינג'ר, בת 34 שחיה עם חבר שלה, אנדרו. אמא שלה מתה וחילקה את הירושה שלה בין הילדים, לברט היא לא השאירה ירושה אלא נתנה לה את רשימת המשאלות שכתבה בגיל 14 ועם צוואה שברט צריכה להגשים את הרשימה, כאשר בסוף כל משימה שהיא מגשימה היא מקבלת מעטפה שאמא שלה כתבה לה.

ברט בהתחלה כועסת מאוד ומסרבת לעשות את הרשימה אולם לאט לאט ובהנחיית עורך הדין שלה, בראד, היא מתחילה למלא את המשימות ברשימה. היא מגלה על עצמה דברים חדשים ומשנה את העולם שלה מהקצה אל הקצה.

היא נפרדת מהחבר שלה, עוזבת את העבודה בחברת הקוסמטיקה והופכת למורה שמלמדת בבתים, יוצרת קשר עם אביה האמיתי, פוגשת גברים חדשים ומתאהבת לבסוף.



ניתוח הדמות של ברט:
ברט היא רווקה בת 34, הסטריאוטיפ של הרווקות בגיל הזה, עם חבר שנמצא איתה בזגויות ארבע שנים אבל לא מציע נישואים, לא רוצה איתה ילדים ולא אומר לה שהוא אוהב אותה.
היא עובדת בעבודה שהיא לא אוהבת וחיה את החיים בהתאם למה שאחרים רוצים. עד המוות של אמא שלה, זה משנה הכל וברט יוצאת לדרך חדשה.

הדמות של ברט מגלה את האומץ מחדש וסוף סוף עוזבת את החבר שלה ומפסיקה להתנצל על דברים שפעם לא הייתה עושה והיום כן, ברט החדשה עושה מה שהיא רוצה ומה שטוב לה קודם כל ורק אחר כך חושבת על מה אחרים יחשבו.


יום שני, 6 ביולי 2015

דמות הנערה בספר "נערת החלום האמריקאי"/ מג קאבוט

העלילה מספרת על סאמנתה מדיסון, בת 15 בכיתה י', היא ג'ינג'ית, מעורבת חברתית בעלת אג'נדה ואוהבת לצייר.
הוריה מגלים שהיא נכשלת בשיעורי גרמנית מכיוון שהיא מציירת בשיעורים, לכן הם מחליטים לרשום אותה לחוג ציור פעמיים בשבוע כדי שיהיה לה מקום מסודר לצייר והיא תוכל להשקיע בגרמנית.

בביקור הראשון בחוג ציור סאם נעלבת מהביקורת של המורה לציור, סוזן בון, ומחליטה לא להגיע יותר לשיעורים, כך קורה שביום חמישי במקום ללכת לשיעור היא מבלה בקונדיטוריה וחנות דיסקים. כאשר היא יוצאת מהחנות לחכות לטרמפ שלה, שיירת נשיא ארה"ב עוצרת לפניה והנשיא יוצא משם לקנות עוגיות בקונדיטוריה, גבר שעמד לידה מוציא רובה ומכוון לכיוון הנשיא, סאם קופצת עליו ומצילה את הנשיא.

סאם הופכת לסלבריטי בעקבות הצלת הנשיא מניסיון התנקשות. במהלך הביקור של הנשיא ומשפחתו היא מגלה שהנער שלומד איתה בחוג ציור, דיוויד, הוא הבן של הנשיא.

סאם מקבלת תפקיד מהנשיא שקשור לבני נוער וצריכה לבחור ציור שיישלח לתחרות בינלאומית, בחירת הציור גוררת ויכוח בין הנשיא לסאם, במקביל היא צריכה להתמודד עם חיי החברה שלה שהשתנו לחלוטין, היא הופכת לפופולרית וכולם רוצים להיות חברים שלה, היא מרוצה מהמצב הקודם שלה ולא מבינה מה לעשות, היא יוצאת עם דיוויד אבל מאכזבת אותו כשהוא מבין שהיא יצאה איתו כדי לגרום לג'ק לקנא.

בסוף סאם מבינה שהיא דלוקה על דיוויד ומתנצלת בפניו בראיון בטלוויזיה ומודה שם שהיא מאוהבת בו. בסוף הספר הם זוג.



ניתוח הדמות:
סאם היא בוגרת לגילה מבחינת ההתייחסות שלה לעולם, ילדי העולם הרעבים, עניים, אנשים דחויים ועוד, יש להתייחס אליהם ולעזור להם.
מצד שני היא מתנהגת לפעמים לגילה או פחות כאשר היא דלוקה על החבר של אחותה, מפנטזת איך נלחמת בממסד במקום להבין קודם את החוקים והכללים ומי נגד מי.
היא לא רואה את עצמה כגיבורה לאומית, כמו שאחרים רואים אותה, בעיניה היא עשתה את הדבר הנכון בלי לחשוב עליו יותר מדי וזה לא אמיץ בעיניה, היא מנסה להבין את האנשים שרוצים להיות חברים שלה, שולחים לה פתאום כרטיסי ברכה, מתנות ורוצים לראיין אותה, היא לא מבינה למה ובעיניה זה מוזר.

יום ראשון, 5 ביולי 2015

דמות הנערה בספר "אשמת הכוכבים" מאת ג'ון גרין

העלילה מסופרת מנקודת מבטה של הייזל, בת 16.להייזל יש סרטן בריאות מה שמונע ממנה לנשום באופן עצמאי והיא נאלצת ללכת עם מכונת חמצן צמודה אליה.

במהלך אחד ממפגשי התמיכה לחולי סרטן שהיא הולכת אליהם היא פוגשת את אוגאסטוס (גאס) ווטרס, בן 17, מחלים מסרטן בעצמות.

הם מתחילים לבלות יחד ומתאהבים, הם מחליפים ביניהם אהבה לספרים וטסים יחד לאמסטרדם בעקבות סופר שכתב ספר אהוב עליהם מאוד.
הם מטיילים בהולנד ומתאהבים, בדרך חזרה לאמריקה גאס מספר להייזל שהסרטן שלו חזר והוא בכל מקום בגוף שלו, הסרטן סופני והוא גוסס.

הייזל ממשיכה לעודד אותו ולהיות איתו עד הסוף. לאורך כל הספר הם עוסקים בשאלות קיומיות על העולם וגם בלנסות להיות בני נוער מתבגרים רגילים עד כמה שניתן.


ניתוח הדמות:
הייזל היא בחורה אמיצה לגילה, בגלל הסרטן שהתגלה אצלה בגיל 13 היא מפגינה בגרות לגילה, נאלצת להתמודד עם דברים מעבר למה שבני נוער רגילים מתמודדים, היא לא לוקחת כל דבר כמובן מאליו ומשתדלת מאוד להקל על הוריה ולהתנהג באחריות כדי שלא יסבלו.
היא מתארת את עצמה כרימון יד שעלול להתפוצץ בכל רגע והרסיסים שלו יפגעו בכל מי שקרוב אליה.
גם ביחס שלה לגאס היא בוגרת לגילה, למרות שהיא מאוהבת בו ורוצה אותו היא מנסה להיות אצילה ולהגיד לו שלא יתאהב בה וימשיך בחייו כי היא לא רוצה לפגוע בו אם היא תמות.

יום שבת, 4 ביולי 2015

דמות האישה בסדרת הספרים על בריג'ט ג'ונס/ הלן פילדינג

בסדרה ישנם שלושה ספרים. הדמות הראשית בסדרה היא בריג'ט ג'ונס בגיל ה-30, עובדת בהוצאת ספרים.
 הספרים כתובים כמו יומן, מחולקים לחודשים ותאריכים, בריג'ט מתארת ביומן את קורותיה ואת מחשבותיה.

ספר ראשון - יומנה של בריג'ט ג'ונס
הספר מתחיל בינואר, תחילת שנה חדשה, בריג'ט פוגשת את מארק דארסי במסיבה לכבוד השנה החדשה שארגנו חברים של ההורים שלה. מארק הוא עו"ד גרוש שמנסים לשדך לבריג'ט. בהתחלה לא קורה ביניהם כלום ובריג'ט ממשיכה לפנטז על הבוס שלה, דניאל קליבר.

לאורך תקופה היא מנהלת רומן עם הבוס שלה עד שהיא מגלה שהוא בוגד בה. במקביל היא מנסה להמשיך במאמציה לרזות, משנה עבודה, מנסה לפתור את המשבר של הוריה וממשיכה לכתוב יומן.
בסוף השנה היא ומארק הופכים לזוג.

ניתוח הדמות:
בריג'ט היא בחורה חסרת ביטחון עצמי שמרגישה כישלון בגלל שאין לה חבר, אין לה מעמד בעבודה ולדעתה היא שמנה (לאורך השנה משקלה נע בין 55 ל-59, משקל סביר ביותר), היא מוזרה, חושבת יותר מדי מה אחרים חושבים, מנסה לחיות את חייה לפי החלטות בעיתונים, כתבות, הצעות, דעות של חברים.
אבל היא מצחיקה מאוד, קצת גורמת לקוראת לרחם עליה אבל היא גם מעוררת הזדהות בהרהורים וההתלבטויות שלה.

את הבעיה שלה עם המשקל אפשר לסכם בציטוט מהספר בעמ' 60:
"אנשים חכמים יגידו ודאי שדניאל אמור לאהוב אותי כמו שאני, אבל אני בת לדור ששואב את ערכיו מה"קוסמופוליטן", קורבן לטראומות מדוגמניות על ומחידונים בטלוויזיה, ואני יודעת שהאישיות שלי והגוף שלי פשוט לא יוכלו לעמוד בנטל כך סתם ללא עזרה".


ספר שני - עובדות החיים
בספר ההמשך בריג'ט מנסה לנהל חיי זוגיות עם מארק אבל בגלל קשיים ואי הבנה הם נפרדים, אחת החברות שלה מתחילה עם מארק ומנסה להפריד ביניהם, בריג'ט ממשיכה לנסות למצוא גבר חדש לחייה.
היא ממשיכה להיפגש עם החברות שלה ומנסה לברר על עצמה דברים חדשים. היא טסה לתאילנד עם חברה שלה, שם היא נעצרת בעקבות האשמה על סמים ומגלה מחדש את הדברים החשובים בחיים, היא ומארק חוזרים להיות יחד לאחר שהיא יוצאת מהכלא בתאילנד והיא חפה מפשע. הספר נגמר בזה שהיא ומארק זוג.

ניתוח הדמות:
גם בספר השני היא חסרת ביטחון, ממשיכה בניסיונות לרדת במשקל, למרות שאין צורך, בגלל חוסר הביטחון שלה היא מאבדת את מארק כי היא בטוחה שהוא לא באמת רוצה אותה ומעדיף מישהי רזה שלא עושה בושות.


ספר שלישי - משוגעת על הבחור
העלילה מתרחשת בשנת 2013. בריג'ט היא בת 51 עם שני ילדים ואלמנה, דארסי מת לפי חמש שנים ובזמן הזה היא התאבלה קשות עד שחבריה אמרו לה שהיא צריכה לקחת את עצמה בידיים ולהתחיל לצאת שוב עם אנשים.

בריג'ט מכירה את רוקסטר, בן 30, והם הופכים לזוג, בריג'ט מגלה את החיים מחדש, מבלה איתו ומקביל מנסה להמשיך לתפקד כאמא עד כמה שניתן.

לאחר זמן הם נפרדים כי שניהם מבינים שעד כמה שזה כיף ומהנה היחסים ביניהם, זה לא יכול להימשך. בריג'ט נדלקת על אחד המורים בבית הספר, מר וולאקר ומגלה שגם הוא מחבב אותה מאוד, הוא עוזר לה תמיד ומשתדל להקל עליה ולהתחשב בה.

בסוף הספר הם הופכים לזוג, אבל לא מתחתנים כי בשביל שניהם זה פרק ב' והם החליטו לוותר על חתונה.


ניתוח הדמות:
גם בגיל 51 בריג'ט נשארת מפוזרת וצריכה גבר שיעזור לה לסדר את חייה. עם כל הפמיניזם שלה והניסיונות שלה להוכיח שהיא אמא טובה, בסופו של יום היא צריכה גבר שיעזור לה ושיהיה אחראי במקומה כי היא לא מסוגלת.
זה היה איכשהו חינני בגיל 30+ בספרים הקודמים, בגיל 51 זה קצת מתסכל לקרוא שהיא לא התבגרה ועדיין מבולגנת, גורם לתהיה איפה המועצה לשלום הילד?!
דבר נוסף שמתסכל בנוגע לחיי האהבה שלה הוא שרומזים בספר שבסוף הכל מסתדר אם יש לך גבר אחראי שיעשה בשבילך דברים, וכמובן שיהיה בגילך ולא חלילה מישהו צעיר ממך.

יום ראשון, 14 ביוני 2015

דמות הנערה בספר "אותיות הכשף"/ ג'ואן האריס

הספר הוא ספר פנטזיה לנוער והעלילה מספרת על מאדי ברזל שחיה בעיירה מאלבארי בתשעת העולמות. מאדי נולדה עם אות כשף בכף היד שלה וזה מה שגרם לאנשי העיירה לנדות אותה ולפחד ממנה.

כשהייתה בת 7 פגשה מאדי אדם בשם "חד עין", כך היא מכנה אותו כי יש לו עין אחת", הוא זה שלימד אותה איך להשתמש ברונות, בקסמים וכשפים שונים וסיפר לה על העולם שמעבר, העולם שמתחת והעולם שמעל, על האלים בעבר ועל המצב כיום.

העלילה מתרחשת כאשר מאדי בת 14, היא פוגשת שוב את חד עין שמגיע לבקר אותה כל שנה, השנה הוא מבקש ממנה לפתוח את הפתח בגבעת הסוס ולהיכנס לעולם שמתחת כדי להביא לו את הלוחש. מאדי מסכימה כי היא מסוקרנת מאוד ומשתכנעת מסיפוריו של חד עין.

כאשר היא נכנסת לעולם שמתחת היא מוצאת את הלוחש, הלוחש לכוד בתוך גייזר כדי להגן עליו. בנוסף למטה היא פוגשת בלאקי, או בשמו השני לוקי. אז היא מגלה שחד עין הוא בעצם אודין, אחיו של לוקי, והוא דיי ניצל אותה וסיפר לה חלקי סיפורים כדי לשכנע אותה לרדת לעולם שמתחת ולהביא לה את הלוחש, היא מגלה שהלוחש הוא האורקל שמגלה את העתיד.

כדי להתחמק מלוקי היא לוקחת את הלוחש לכיוון שבעת הנמים (ישנים), היא מעירה אחת מהן ובנוסף היא פוגשת שם את לוקי, הוא הפך לציפור ועף אחריה. לאחר תלאות רבות היא מצילה את אודין, את לוקי ושלושתם חוזרים לעולם שמתחת לגבעת הסוס, שם אודין מספר לה שהיא בעצם אלה והיא הנכדה שלו והשם שלה הוא מודי.

לבסוף מאדי מגיעה לעולם התחתון, שאול תחתיות, יחד עם לוקי. בזמן שהמסדר נערך לקרב האחרון, שאר האלים מגיעים גם הם לשאול תחתיות, מתגלה לבסוף מי הבוגד והם יוצאים למלחמה, בסופה אודין מת וגם לוקי מת אבל חוזר לחיים.


דמותה של מאדי:
מאדי היא דמות יוצאת דופן בספרי הפנטזיה לנוער משתי סיבות:
1) היא בת 14, רוב הנערות בספרי הפנטזיה לנוער הן בנות 16 כאשר מתרחש המאורע החשוב שמשנה סדרי עולם.
2) אין בחור בסיפור. מאדי אומנם נעזרת בחד עין, שמסתבר שהוא סבא שלה, וגם בלוקי, שהוא אחיו של סבא שלה, אבל אין אף בחור שהיא מתאהבת בו או שהוא מתאהב בה. אין בכלל סיפור אהבה.

מהבחינה הזו אין ספק שהספר הוא יוצא דופן ומרתק בשל כך. הבחירה בנערה בת 14 שמפגינה סקרנות, ידע רב, אומץ ומרדנות היא מעניינת מאוד, הנערה עוברת התבגרות מהירה אולם נראה שדווקא בגלל החיים שהיו לה קודם, נידוי ודחייה מאנשי העיירה, היא התבגרה עוד קודם לכן והיא יוצאת בוגרת לגילה למסע הזה.
גם העובדה שאין סיפור אהבה מעניין מכיוון שהדבר נותן תחושה שיש להתמקד במה שחשוב בסיפור והוא העלילה שבמרכזה נמצאת מאדי. מאדי נמצאת במסע התבגרות יוצא דופן ובמטרה להציל את העולם ואחרים. דווקא מאדי שהיא נערה בת 14 מצילה את לוקי האל הגדול ואם מגינה על אודין וגורמת לכל אבני הדומינו ליפול במקומם.



סרטון טריילר לספר המבוסס על הספר:

יום רביעי, 3 ביוני 2015

דמות האישה בספר "הנעלמות" מאת גרג איילס

העלילה מסופרת מנקודת מבטה של ג'ורדן גלאס, בת 39, לא נשואה, צלמת במקצועה.
לפני 13 חודשים אחותה התאומה נעלמה ויש חשד שהיא נרצחה. גופתה לא נמצאה.

13 חודשים לאחר מות אחותה, ג'ורדן מטיילת במוזיאון סיני בהונג קונג ונתקלת בתערוכה הנקראת "נשים עירומות במנוחה", האמן לא ידוע וההערכה היא שהנשים אינן ישנות אלא מתות. ג'ורדן מגלה שאחת התמונות דומה לה כל כך שהיא חושדת שזו תמונה של אחותה התאומה, ושהצייר הוא הרוצח או קשור לרצח של הנשים שנעלמו. בניו אורלינס נעלמו 11 נשים, בתערוכה יש 19 ציורים.
ג'ורדן יוצאת לחיפושים אחרי האמן ובתקווה למצוא את הרוצח של אחותה.

ג'ורדן משתפת פעולה עם הבולשת ועוזרת להם לחקור חשודים ולמצוא פתרונות כיצד למצוא את הרוצח. במהלך החקירה, אחת הסוכנות שהתמנתה לשמור על ג'ורדן נהרגת והם תופסים את הרוצח אבל הוא נהרג.

ג'ורדן והבולשת ממשיכים בחקירה עד שג'ורדן מגלה בטעות מי הצייר, היא מגלה שהפתרון שהעלתה לגבי הרוצח היא הנכונה בניגוד לפתרונות הגברים וכרגע היא לכודה אצלו.
כאשר הצייר מסביר לה מדוע הוא הורג נשים, הוא אומר שזה כדי לשחרר אותן מהנשיות שלהן, עצם היותן אישה גורמת להן לדיכאון, חיי שעבוד, כאשר הוא הורג אותן בעזרת אינסולין ומצייר אותן הוא בעצם משחרר אותן לפי אמונתו.

לבסוף ג'ורדן מצליחה להשתחרר ולהרוג את הצייר באמצעות התושייה שלה ויצר ההישרדות שלה.


הספר "הנעלמות" מציג כאן עלילת מתח עם כמה מאפיינים לא מקובלים בספרות המתח.

המאפיין הראשון הוא שהדמות הראשית היא אישה, ולא סתם אישה, היא אישה בת 40, לא נשואה, ללא ילדים, עובדת במקצוע שנחשב כביכול גברי, צלמת במקומות נידחים בעולם. בניגוד לרוב ספרי המתח המתארים נערות או נשים צעירות בגילאי ה-20-30.
היא מסבירה מדוע לרוב אין לה בן זוג. כי רובם מתקשים לקבל את העובדה שהיא נוסעת בהתרעה של רגע למקום כלשהו בעולם למשך חודש. חלקם מתקשים לקבל את העובדה שהיא מרוויחה יותר מהם, חלקים מתקשים לקבל את העובדה שהעבודה שלה נחשבת לחשובה משלהם.

מאפיין שני הוא שהסיפור מסופר מנקודת מבטה של האישה, כך שאנו עדים לדעותיה המרעננות והחדשניות בנוגע לפמיניזם. אישה יכולה להתארגן בחמש דקות, אישה יכולה לעמוד במכות נפשיות קשות, אישה יכולה לראיין חשודים, אישה יכולה להציע רעיונות ופתרונות לפתרון פשע.

מאפיין נוסף הוא שהספר הוא מתח-פסיכולוגי, יש תיאורי זוועות של הרוצח אולם הם מתמקדים בחיפוש, ג'ורדן מעמידה את עצמה בפני ניתוח פסיכולוגי מתמיד מצד הפסיכיאטר של הבולשת ומצד החשודים שכל אחד מהם בודק את הגבולות שלה.

עוד מאפיין הוא הפמיניזם הבולט בספר, הבחירה באישה, העובדה שהנרצחות הן נשים, הסיבה למה הרוצח רוצח רק נשים.

ניתוח דמותה של ג'ורדן:
ג'ורדן היא אישה חזקה, אתלטית, יודעת לעמוד על שלה, לא מפחדת מהגברים של הבולשת, היא עברה אונס בעבר אולם התמודדה עם כך ועדיין מקיימת קשרים עם גברים.
היא מתרעמת על הנורמות המקובלות באשר לנשים ומנסה בכל מצב אפשרי להפריך דעות קדומות ולעמוד על שלה.
היא עומדת יפה בראיונות עם החשודים. היא בעלת תושייה רבה ויצר הישרדות חזק אשר בסופו של דבר מציל אותה ממוות.

יום שני, 1 ביוני 2015

דמות האישה בספר "אבני הסליחה" מאת לורי נלסון ספילמן

עלילת הספר מספרת על האנה פר, מגישת תוכנית טלוויזיה שבאמצע החיים מקבלת שקיק בד קטן ובו שתי אבנים.
אבן אחת יש להחזיר לשולחת ולהגיד שסלחת לה, אבן שנייה היא עבור אדם שרוצים לבקש ממנו סליחה.

מי שהמציאה את פרויקט אבני הסליחה היא אישה שלמדה עם האנה פר בבי"ס והתעללה בה במשך שנתיים, האנה היא אחת מהאנשים אליהם היא שלחה את אבני הסליחה.

האנה נמצאת במעין תקופת משבר בחייה. החבר שלה והיא ביחד כבר שנתיים אבל הוא לא מראה כוונה להתחתן איתה, הבת שלו לא סובלת אותה, אבא שלה נפטר לא מזמן, יש מנחת תוכנית חדשה שמגיעה לערוץ והיא צעירה ממנה בעשור.

כדי לצאת לגרום לחבר שלה להגיד לה שהוא לא רוצה שהיא תעזוב היא אומרת לו שקיבלה הצעת עבודה מערוץ אחר במדינה אחרת, למרבה אכזבתה הוא מתלהב אבל לא מבקש ממנה להישאר וכך היא שולחת אליהם הצעה לתוכנית שכוללת את הסיפור האישי שלה.

במהלך הניסיונות שלה לשרוד בעבודה בערוץ הקיים ולבדוק אפשרויות בערוץ השני היא מתמודדת עם השדים שלה. היא נפגשת עם הארוס שלה לשעבר, היא זרקה אותו אחרי שסיפר לה שהוא בוגד בה, והיא מנסה להשלים עם אמא שלה שאיתה לא דיברה מגיל 16.

בהמשך העלילה האנה מתוודת שהחבר של אמא שלה נגעה בה כאשר הייתה נערה, אולם עם הזמן והניסיון לחדש את הקשר עם אמא שלה היא מתחילה לחשוש שאולי פירשה דברים לא נכון וסתם האשימה אותו.
היא מנסה לתקן את המצב ומגלה שהרסה חיים שלמים בגלל ההאשמה שלה. לאחר שמפטרים אותה, החבר שלה זורק אותה והיא נשארת בלי כלום היא יוצאת למסע שיקום.

היא מתנצלת בפני אמא שלה, בפני החבר של אמא שלה ובפני הילדים שלו. לבסוף היא מוצאת אהבה, אר-ג'יי הבן של בוב, החבר של אמא שלה. בכך היא סוגרת מעגל ומוצאת שוב את השלווה ואת עצמה.


בנוסף, בעלילה הרחבה יותר הספר עוסק בשאלה, האם כדאי לספר סודות, האם כדאי לבקש סליחה על משהו שקרה לפני 60 שנה? כמו שאומרת אחת הדמויות: "השקר הוא לא הבעיה. הסתרת השקר זה מה שהורס אותנו".




ניתוח דמותה של האנה:
האנה מצטיירת בהתחלה כבחורה שרוצה לרצות את כולם, דיי תמימה, היא מאמינה שקלודיה באמת לטובתה, היא מאמינה שמייקל יתחתן איתה, היא מסרבת להבין שחלקם מנצלים אותה, היא מנסה למצוא את עצמה ולחזור להיות מי שהיא, לא הדמות שמופיעה בתוכנית טלוויזיה, שומרת כל הזמן על המשקל ולובשת בגדים נוצצים, אלא מישהי שרק רוצה את אמא שלה.
לפעמים הדמות שלה מרגיזה, מרגיז לקרוא על התמימות שלה, על כך שהיא לא עומדת על שלה, על כך שאחרים מנצלים אותה. מצד שני, קל לומר וקשה לעשות. עם הדילמה הזאת האנה מתמודדת.
בהמשך העלילה כאשר עולה השאלה האם בוב, החבר של אמא שלה, נגע בה כאשר הייתה נערה או לא נגע בה עולה, והיא בעצמה לא בטוחה מה קרה, ואולי היא המציאה, קשה לחבב את הדמות שלה, אולם למרות הכל הסופרת ציירה דמות חביבה, חמודה שלמרות השגיאות שלה עדיין אפשר לקבל אותה.


יום שבת, 9 במאי 2015

הדמויות הנשיות בספר "חפצים חדים" מאת גיליאן פלין

הדמות הראשית שמספרת את הסיפור מנקודת המבט שלה היא קמיל פריקר, עיתונאית ב"דיילי פוסט" שיקאגו. 
קמיל היא במקור מעיירה קטנה בשם ווינד גאפ והיא נשלחת לשם על ידי העורך שלה, לסקר שני מקרי רצח של ילדות קטנות.

תוך כדי החקירה קמיל צריכה להתמודד עם הזכרונות הכואבים שלה מאמא שלה.
אמא שלה היפוכונדרית, מעמידה פני אצילה, מתנהגת כאילו אכפת לה, אולם בסוף הספר קמיל מגלה שאמא שלה היא שגרמה לאחותה הקטנה מריאן לחלות עד שמתה בגיל 13 וגם עכשיו היא גורמת לקמיל לחלות - תסמונת מינכהאוזן על ידי צד שלישי.

אחותה למחצה הקטנה, אמה, גם בעייתית בדרכה שלה. היא מתנהגת ליד אדורה, אמא של קמיל ואמה, כאילו היא בובה קטנה ומושלמת אבל כשכולם ישנים היא מתלבשת חשוף, פרובוקטיבי, מנהלת ביד רמה את בית הספר שבו כולם לומדים, מתעללת בבנות אחרות, יש לה חבורה שהיא מארגנת אותן לעשות פעילויות לא חוקיות.
אמה לוקחת סמים, משתכרת, מפלרטטת עם בנים, מתגרה בכולם, מתעללת בבנות אחרות בצורה נפשית ומינית ובסוף הספר מגלים שהיא הרוצחת של שתי הילדות הקטנות.

קמיל מתמודדת עם בעיות משלה, מגיל צעיר היא חותכת את עצמה, לא סתם חתכים, מילים. היא חורטת מילים בעור עד שהגיעה למצב בגיל 30 שבו כל הגוף שלה עד הצוואר חרוט במילים. 
כאשר היא מספרת לריצ'רד, הבלש מקנזס סיטי שהובא לעזור במקרי הרצח, היא מספרת לו ניסיונות מיניים כדי שהוא יבין את האופי האלים בעיירה, אולם לקוראים היא מספרת שזו הייתה היא, היא זו שמגיל 13 התנסתה עם בנים, בכיתה ח' שכבה עם ארבעה אחד אחרי השני, ולאורך כל ההתבגרות שלה הלכה עד הקצה.

המפגש בין שלושתן, קמיל, אדורה ואמה מוביל אותן בצורה הרסנית עד הסוף. אדורה נותנת לקמיל ואמה כדורים שכביכול ייגרמו להן להרגיש טוב אבל בפועל גורמים להן לחלות עוד יותר, קמיל מתאפקת לא לחזור לחתוך את עצמה אחרי שהייתה בבית חולים פסיכאטרי ואמה גוררת את קמיל להשתכר ולקחת סמים.


הדמויות הנשיות בספר פצועות בנפשן, הן מתמודדות עם החיים בצורה הרסנית שפוגעת בעצמן ובסביבה.
לקמיל יש הרס עצמי ואילו אחותה למחצה, אמה, מפנה את ההרס הזה כלפי אחרים, כמו אדורה. שלושתן פגועות אולם השילוב שלהן יחד הוא הרסני ופוגע עוד יותר.
הן מנסות להתמודד, אמה מגלה לקמיל, כאשר שתיהן מסוממות, שהיא אוהבת לפגוע באחרים וקשה לה להדחיק את זה. הן מנסות להפגין כלפי חוץ נורמליות אולם מבפנים הן דפוקות עד היסוד.

כך בסוף הספר מתפרקת הדינמיקה המשפחתית, אדורה מואשמת ברצח מריאן (בתה הקטנה ואחותה של קמיל), אמה מואשמת ברצח שתי הילדות הקטנות ועוד ילדה אחרת מעיר אחרת, וקמיל מנסה להמשיך להתמודד עם הרצון שלה לחתוך את עצמה. התפרקות המשפחה יכולה להועיל לקמיל שמנסה להתאושש ממה שעבר עליה בעיירה, מהגילויים המסעירים על משפחתה ומהרצון שלה לחתוך את עצמה.

יום שני, 13 באפריל 2015

הדמות הנשית בספר "תיכון אבלון" מאת מג קאבוט

הספר מספר על אליסון האריס, היא עולה לכיתה י"א והוריה פרופסורים באוניברסיטה. מכיוון שיש להם שנת שבתון הם מחליטים לעבור למשך שנה למדינה אחרת, שם הם שוכרים בית עם בריכה וכל אחד מהם יוכל להמשיך במחקר שלו.

אליסון פוגשת שם את ויל, חברתו ג'ניפר וחברו לאנס, בנוסף היא מתקבלת לנבחרת האתלטיקה של בית הספר.

לאט לאט אליסון מתקרבת לויל ומגלה בדרך שג'ניפר בוגדת בו עם לאנס, היא מתלבטת אם לספר לויל אבל מרקו, אחיו למחצה, הוא זה שמגלה לו לבסוף.
להפתעת כולם ויל לא לוקח את זה קשה ואפילו חש הקלה, מכיוון שהוא מחבב את אליסון.

סיפור הרקע הוא שיש אגודה סודית שנקראת "מסדר הדוב" והם מאמינים שהמלך ארתור עתיד לקום לתחייה באחד הגלגולים ולפי המחקרים שלהם ויל הוא התגלמות ארתור העכשווי, יש לכך כמה רמזים בספר עד הסוף בו מספרים לויל על האגודה ועל כך שייתכן שהוא המלך ארתור.
בסוף הספר אליסון וויל ביחד.


על פניו העלילה קצת תלושה מהמציאות, אבל הספר מאוד חמוד ונוח לקריאה.

הדמות של אליסון מאוד מעניינת ובניגוד להרבה נערות בספרים היא לא מעצבנת. היא לא מסתבכת בצרות, היא לא מדמיינת ששונאים אותה והיא לא דחויה. להיפך, היא משתלבת יפה בבי"ס החדש, מתנהגת רגיל, מתחברת עם ילדים אחרים, מתקבלת לנבחרת, מסתובבים עם "המקובלים" כביכול אבל לא מייחסת לזה חשיבות מפני שבעיניה כולם שווים.
בנוסף היא מאוד חכמה, מכירה סיפורים ופואמות בעל פה, היא קוראת הרבה ספרים והיא אינטילגנטית מאוד.

סוף סוף דמות נערה שמהווה מודל לחיקוי ודוגמא, בניגוד לרוב הנערות שמסתבכות בצרות ורק עסוקות בלדמיין ששונאים אותן ושלא אוהבים אותן ואיך הן יהיו מקובלות בבי"ס.


ערוץ דיסני עשו סרט בהתבסס על הספר, העלילה בסרט קצת שונה מהספר והוסיפו דמויות.


יום שלישי, 31 במרץ 2015

הדמות הנשית בספר "בחברת נערות" מאת מרב אריה


הספר מספר על שתי נערות בגיל ההתבגרות ועל איך הן מתמודדות עם ההתבגרות שלהן.
טליה מתנסה בעישון, סמים, פאנק, בגדים שחורים, מין עם נשים וגברים ועוד.
מנדי מתמודדת עם בעיות משקל, השמנה, בולימיה, אנורקסיה, חוסר אהבה מצד ההורים ועוד.

נראה ששתיהן חיות בעולם מקביל אולם שתיהן גרות אחת ליד השנייה ואף לומדות באותו בי"ס. שתיהן מתמודדות עם גיל ההתבגרות בצורה קיצונית אולם הסוף הוא טוב וכל אחת מוצאת את מקומה לאחר שבדקה והתנסתה בדברים שונים.

יש לציין שזה לא סיפור התבגרות רגיל, רוב המתבגרות לא עוברות את מה שהגיבורות של הספר עברו. התיאורים הם קיצוניים, חזרה בתשובה, התנסות מינית רחבה מאוד (יש לציין שיש הרבה תיאורים מיניים בספר).

אולם עדיין הספר הוא טוב לקריאה, כתיבה מצויינת, סוחפת, התיאורים קשים כי אני מניחה שאף אחת לא הייתה רוצה שזה יקרה לבת שלה, וגם אין בהם ללמד על רוב המתבגרות, אבל נהניתי מהספר.

הבנות בספר הן חזקות, עקשניות, עומדות על שלהן ולא מפחדות לנסות הכל ואז להחליט מה טוב להן, לפעמים זה מגיע למצב שהן מפחדות לאבד שליטה והן קצת נוקשות אבל הן מוצאות לבסוף כל אחת את מקומה בעולם, מוצאות בן זוג שמקבל אותן כמו שהן ומבין אותן, וזה מה שהן חיפשו, מישהו שיבין אותן, לאו דווקא גבר, הן מחפשות לאורך הספר מישהו או מישהי שיהיו אוזן קשבת ומוצאות כמה אנשים כאלו.

הסוף מעניין וקצת מוסיף לתפנית אבל אין בו כדי להשפיע על מהלך הספר או העלילה עצמה, הוא שולי.

יום שני, 30 במרץ 2015

הדמות הנשית בספר "היינו שקרנים" מאת א' לוקהארט


הספר מסופר מנקודת מבטה של קיידי, קיידנס סינקלר איסטמן.
משפחת סינקלר מורכבת מסבא וסבתא, שלוש בנות ולכל אחת יש בעל וילדים. אולם עם הזמן הבעלים עזבו, הסבתא נפטרה אך למרות זאת כולם המשיכו להיפגש באי בכל קיץ.

בקיץ שבו קיידי הייתה בת 15 קרה משהו שמאז יש לה כאבי ראש נוראיים, לאחר שנתיים היא חוזרת לאי עם משפחתה ומנסה לגלות מה כולם מסתירים ממנה ומה באמת קרה בקיץ שהיא לא זוכרת ממנו כלום.

לאט לאט היא אוספת פיסות זיכרון ולבסוף מצליחה להיזכר מה קרה.

הדמות של קיידי היא של מהפכנית קטנה, היא רצתה עולם טוב יותר, היא רצתה שהמשפחה שלה תפסיק להתעסק בכסף ועושר, היא רצתה להיות עם גאט, האחיין האינדיאני של אד, בן זוגה של הדודה שלה.
היא רצתה עולם טוב יותר והחליטה לעשות מעשה, המעשה עלה לה ביוקר והיא הפסידה את החברים שהיא אהבה כולל את החבר שלה.

לא ברור אם המחברת מנסה לעודד את המהפכה של קיידי או בעצם לרמוז לקוראות, זה מה שקורה כשמתערבים ועושים מהפכות.

קיידי מתחרטת על המהפכה שלה, היא הייתה רוצה להחזיר את הגלגל לאחור, שכולם יחיו, שהיא לא הייתה עושה את המעשה, שהיא הייתה שותקת ועושה מה שאומרים לה, אבל זה לא קרה.
היא ושלושת חבריה באי החליטו לעשות מהפכה ושילמו מחיר יקר.

מצד אחד עולה מהסוף האמירה שלא כדאי לעשות מהפכות כי משלמים על כך ביוקר, מצד שני ניתן לומר שכל מהפכה דורשת הקרבה.

ספר מומלץ מאוד!!!

יום רביעי, 11 בפברואר 2015

הדמות הנשית בספריה של לייני טיילור

לייני טיילור כתבה טרילוגית פנטזיה חדשנית, לא עוד בת אנוש וערפד כמקובל בספרות הפנטזיה אלא סיפור שונה ומיוחד. בת אנוש שהייתה בעבר כימרה (מפלצת) ומלאך מתאהבים.

דמותה של קארו בטרילוגיה:
בספר הראשון קארו דעתנית, עומדת על שלה, לא מפחדת להילחם ולעמוד נגד אחרים במידת הצורך.
בספר השני היא כנועה יותר מכיוון שהיא חשה אשמה ובושה על כך שבני עמה מתו, אולם לקראת סוף הספר היא מחליטה לקחת את חייה בידיה, היא מחליטה להילחם ולעמוד נגד תיאגו, היא נפרדת מעקיבא כדי שתוכל לנצח במלחמה ולא יהיה מה שיסיח את דעתה.

הספר הראשון - בת העשן והעצם 


הדמות הראשית היא קארו, סטודנטית לאומנות בת 17, אשר חיה בצ'כיה של המאה ה-21. גובהה 1.67 ויש לה שיער ארוך בצבע כחול, זה הצבע האמיתי שלה, היא גרמה לו לצמוח כך על ידי הבעת משאלה. (תיאור חיצוני בעמוד 25)
יש לה 93 מחברות רישום אשר בהן היא נוהגת לצייר.
יש לה קעקועים על גופה, שניים על פרקי ידיה, סיפור ואמת, בכפות ידיה יש לה קעקועי עיניים כחולות שהופכות את ידיה לחמסות.
היא חיה בדירה משלה אולם משפחתה היא ארבעה כימרות (מפלצות): ברימסטון, איסה, טוויגה ויאסרי. לברימסטון יש חנות משאלות והוא מבקש תמורת המשאלות שיניים, היא שליחה שלו ברחבי העולם ומביאה לו שיניים.

הדמות השנייה הראשית היא של עקיבא (תיאור בעמוד 62), עקיבא הוא מלאך, שרף, והוא נשלח לעולם בני האדם יחד עם חזאל ולירז, אחיו למחצה, כדי לסמן את הדלתות של החנות שמקשרות בין שני העולמות. הן מסמנים אותם בטביעות ידיים שחורות.
לאחר שסימנו את כל הדלתות הם מעלים אותן באש, כי הם מאמינים שהם מביאות קסם מרושע לעולם בני האדם.

לאחר שקארו נתקלת בעקיבא הם נלחמים ולאחר שהיא מגיעה לחנות היא מגלה את הדלת השנייה לעולם האחר, אולם היא מסתבכת שם בבעיות וברימסטון מסלק אותה מהחנות, לאחר מכן כל הדלתות עולות באש.

קארו נשארת לבד.

לאחר שלושה חודשים של חיפושים אחר דלתות היא מתחילה בחיפוש אחר משאלות כדי שתוכל לגלות מה קרה למשפחתה.
היא פוגשת שוב בעקיבא, הפעם הם לא נלחמים, הם מדברים ביניהם על המלחמה. לאט לאט קארו מגלה פרטים על המלחמה בין הכימרות לשרפים.
עקיבא מספר לה שנולד להיות חייל בצבא המלאכים, יש לו סימוני קווים שחורים על קצות אצבעותיו אשר מסמנים את הכימרות שהרג.
לאחר בילוי יחד עקיבא רואה את שרשרת עצם המשאלות של קארו ומבין מי היא - מדריגל, אהובתו הכימרה מהעבר.
אולם אז באותו רגע חזאל ולירז מופיעים והם נלחמים בקארו, עקיבא בוחר צד בכך שהוא מתייצב לצידה של קארו ואומר לה לברוח, הוא נשאר להילחם בהם ולספר להם את האמת.

כאשר עקיבא וקארו נפגשים שוב במרוקו, הם שוברים את עצם המשאלות של קארו, כך היא מגלה את האמת על עברה ומי היא.
קארו היא מדריגל קירין שהועלתה לגרדום באשמת בגידה.
תיאגו - הזאב הלבן ובנו של מצביא הכימרות שפט אותה וגזר עליה התפוגגות.
מדריגל היא כימרה, יש לה רגליים של איילה וקרניים של איילה (תיאור חיצוני בעמוד 302), היא נזכרת בחייה הקודמים כמישהי שהייתה טהורה, זאת אומרת מישהי שלא חזרה מהמתים.
זה היה סודם של הכימרות, איך הם לא מתו והושמדו, כל כימרה שמתה, אספו את נשמתה באמצעות עשן מיוחד ויצרו עבורה גוף חדש, כדי לסמן את הגוף שהנשמה חזרה אליו סימנו עיניים כחולות על כפות ידיהן.

היא נזכרת בסיפור ההיכרות של עקיבא ושלה, איך התאהבו ורצו לברוא עולם חדש של שלום ללא מלחמות.
הם מספרים אחד לשני את סיפור בריאתם כפי שלימדו אותם.
הסיפור של הכימרות מופיע בעמוד 352 והסיפור של השרפים מופיע בעמוד 356.

כאשר קארו נזכרת בעברה היא מבינה מה ברימסטון עשה, הוא מחיה המתים, הוא החיה אותה והחזיר את נשמתה כתינוקת שתגדל בעולם בני האדם.
לשם כך הוא אוסף שיניים, בעזרת השיניים הם יוצרים את הגופות של הכימרות.

בסוף הספר עקיבא מספר לה שהוא לא ידע שברימסטון היה טוב והציל אותה, הוא היה הרוס ממותה, תיאגו ציווה להרוג אותה לנגד עיניו, והוא נשבע לנקום, לכן סימן את הדלתות יחד עם חזאל ולירז והעלה אותם באש, הוא מספר לה שכל הכימרות מתו.

קארו עוזבת אותו ויוצאת לחפש את הכימרות בעולם שמעבר.


הספר השני - ימים של דם ואור כוכבים 


קארו מגלה עולם הרוס בארץ, ושכל הכימרות מתו. אולם, יש ניצולים מעטים ותיאגו ביניהם, היא הופכת למחיית המתים ומחייה את נשמות הכימרות שניצלו.

עקיבא בטוח שקארו מתה, וחוזר לממלכת המלאכים, הוא מגלה שחזאל ולירז לא סיפרו על מה שעשה, אולם הוא צריך להתמודד עם משהו חדש, הכימרות חוזרות לנקום את מותן.

עקיבא וקארו, כל אחד בעולמו שלו, נקרע בין הרצון לנקום את מות העם שלהם לבין הרצון לשלום כמו שקיוו לו פעם.

קארו עוזרת לתיאגו להחיות את נשמות הכימרה וליצור צבא מחדש כדי לנקום במלאכים, עקיבא בעולמו עסוק בלהשמיד את חיילי הכימרה החדשים.

קארו מגלה שתיאגו עבד עליה כל הזמן ואין לו שום כוונה לשתף אותה בנעשה, הוא מחזיק אותה באופן זמני, לאחר שהוא מתנפל על קארו היא הורגת אותו, אולם מכניסה נשמה אחרת לגופו.

עקיבא הורג את הקיסר הגדול אולם הוא מגלה שאחיו של הקיסר יורם, מתכנן לפלוש לעולם בני האדם.

עקיבא וקארו מאחדים כוחות כדי להילחם נגד יאל והמלאכים שמנסים להשתלט על עולם בני האדם.



הספר השלישי - חלומות של אלים ומפלצות 


עלילת הספר השלישי



יום חמישי, 29 בינואר 2015

סדרת הספרים "בני אלמוות"/ אליסון נואל

הסדרה מתפרסת על פני חמישה ספרים (שתורגמו לעברית) ונכתבה על ידי אליסון נואל. הדמויות המרכזיות הן אוור ודיימן ששניהם הם בני אלמוות, סדרת הספרים שייכת לספרות הפנטזיה ויכולה גם להתאים לתבנית הנערה בספרות הפנטזיה.

פרשנות על דמותה של אוור:
אוור היא בת עשרה טיפוסית, למרות התנהגותה בהתחלה, היא חושבת בעיקר על עצמה, עסוקה כל הזמן בלרחם על עצמה, ולחשוב כמה היא מסכנה ולהאשים את עצמה, היא לא מקשיבה לאחרים ולא מוכנה לקבל עצות, וגם כשהיא כבר מקשיבה לעצות של אחרים היא פועלת איך שהיא רוצה ומסכנת בכך את כל הסביבה שלה.
דיימן מאוד סבלני איתה ולא ברור איך הוא עדיין איתה אחרי כל הצרות והבעיות שהיא גורמת.
אוור היא דמות שמאוד קשה להזדהות איתה, אם בכלל, היא בלתי נסבלת ומעצבנת וגורמת לקוראת לקוות שאוור תעלם מהספר.

בנוסף, הסדרה עוסקת רבות באנרגיה, קארמה ועוד מושגים מעולם הרוחני.

ספר ראשון - לנצח
העלילה מספרת על אוור, נערה בת 16 וחצי שכל משפחתה נהרגה בתאונת דרכים והיא עוברת לגור עם דודתה, סאבין, בלוס אנג'לס.
בבי"ס היא מתחברת לשני הדחויים, מיילס והיוון, מכיוון שהיא לא רוצה שום קשר לחייה הקודמים. בעקבות התאונה ובעיקר בגלל שנשארה מאחור ובחרה לא לחצות את הגשר לצד השני ולמות, היא רואה הילות של אנשים, שומעת מחשבות, קולטת סיפורי חיים באמצעות מגע, בנוסף אחותה המתה, ריילי, מבקרת אותה מדי פעם.
לבי"ס מגיע בחור חדש, דיימן אוגוסטה, הם מתאהבים ולאט לאט היא מגלה את האמת עליו, הוא בן אלמוות, בן 600 שנה. אביו עסק באלכימיה וגילה נוסחה לחיי נצח ודיימן שורד בזכותה. הוא שותה נוזל אדום אשר מכיל מרכיבים תזונתיים שעוזרים לו לשרוד ללא אוכל ומים.
בסוף הספר היא הורגת את דרינה, אשתו לשעבר של דיימן, גם היא בת אלמוות. היא מגלה שבכל גלגול דיימן ודמותה של אוור נפגשים, מתאהבים ולפני שהם מספיקים להיות יחד דמותה של אוור מתה בתאונה, דרינה היא זאת שאחראית על התאונות מכיוון שהיא רוצה את דיימן לעצמה.
הספר נגמר במותה של דרינה.

הערה: הזכיר קצת את דמדומים בקטע הפוך, שם אדוארד קורא מחשבות ולא מצליח לקרוא את של בלה ואילו כאן אוור היא זאת שקוראת מחשבות אבל לא מצליחה לקרוא את מחשבותיו של דיימן.


ספר שני - ירח כחול
הספר פותח בלימודים של אוור עם דיימן, הוא מנסה ללמד אותה איך להשתמש בכוחות שלה ואיך ליצור דברים כבת אלמוות. בינתיים אוור מתלבטת עם ללכת עם דיימן עד הסוף או לחכות, הדבר קשה לשניהם מכיוון שבאף אחד מהגלגולים הקודמים שלה הם היו יחד.
בחור חדש מופיע, רומן, במקביל נראה שדיימן מתחיל להיות חולה ושוכח דברים. לאט לאט הדברים מתהפכים. דיימן הפוך למנוכר כלפי אוור, חבריה מתרחקים ממנה והיא הופכת למנודה בבית הספר. היא נעזרת באווה ומחפשת בסמרלנד את התשובות.
לבסוף היא מגלה שרומן הוא אחד מששת היתומים שדיימן הציל בעבר והפך אותם לבני אלמוות. רומן הוא מבני האלמוות הנבלים שסמלם הוא קעקוע של אורובוס (נחש האוכל את זנבו), הוא מרעיל את המשקה של דיימן כדי להרוג אותו.
אוור מוצאת תרופת נגד אולם היא נקלעת לדילמה, האם כדי להציל את דיימן עליה להקשיב לרומן או לריין (דמות שפגשה בסמרלנד). היא מחליטה להקשיב לרומן ולאחר שדיימן ניצל הוא מגלה לה שעבד עליה, היא הוסיפה את הדם שלה לתרופת נגד ובכך הפכה את עצמה לקטלנית עבורו.
הספר נגמר בכך שדיימן חי אולם לא ברור מה יעלה בגורל הזוגיות שלו ושל אוור.



ספר שלישי - ארץ הצללים
אוור מספרת לדיימן על רומן והכישוף שהוטל עליהם, דיימן אינו כועס אלא קצת מאוכזב.
דיימן טוען שזה העונש שמגיע לו על 600 שנים של חיי הנאה וחמדנות ולכן הוא גוזר על עצמו להיות צנוע, הוא מוכר את מכוניתו ואת ביתו, מתלבש בבגדים צנועים ומוריד פרופיל באופן כללי.
במהלך אחד הביקורים של דיימן ואוור בסמרלנד, דיימן מראה לאוור את הצד האפל, ארץ הצללים, זה המקום אליו הוכלים בני האלמוות כשהם מתים, ריק שחור וגדול.
אוור ודיימן מנסים למצוא פיתרון לבעיות שלהם, אוור מנסה למצוא תרופה לדיימן ודיימן מצידו מנסה למצוא דרך להגן עליהם מארץ הצללים.
אוור מנסה לעשות הפסקת אש עם רומן כדי להשיג את תרופת הנגד לדיימן, היא לא מצליחה והיא חוזרת הביתה. בדרך חזרה, היא עוברת דרך הבית הריק של אווה, היא מגלה שם את רומי וריין שנתקעו במימד של כדור הארץ לאחר שניסו לעזור בספר השני.
היא מנסה לעזור להן לחזור ומגלה שרומי וריין הגיעו לשם כאשר ברחו מציד המכשפות, דודתן הואשמה בכך שהיא מכפשה ושתיהן ברחו לסמרלנד כדי להינצל. דודתן הייתה אמורה להצטרף אליהן אולם היא לא הספיקה. אוור מביאה את התאומות לגור אצל דיימן בינתיים עד שתמצא פיתרון.
היא הולכת לחנות ספרים בלגונה ביץ' ושם פוגשת את ג'וד. היא מבקשת ממנו לעבוד בחנות ואומרת לו שהיא תקרא את העתיד ללקוחות במקום אווה שנעלמה.
במהלך אחד הפעמים שאוור עובדת בחנות, היא מגלה ספר הנקרא "ספר הצללים". זהו ספר מאגיה מאוד חזק, דיימן מזהיר את אוור מפני שימוש בו.
אוור לוקחת את דיימן, רומי וריין לחנות להראות להן את הספר, שם הם פוגשים בג'וד. דיימן מזהה אותו מיד ולאחר מכן, כשאוור והוא נמצאים לבד הוא מספר לה שג'וד הוא גלגול של אמן בשם בסטיאן דה-קול שהיה אהובה של אוור בעבר.
התאומות מלמדות את אוור להשתמש בספר והיא מנסה כישוף שיכבול את רומן אליה ויגרום לו לתת לה מה שהיא רוצה (תרופת הנגד), אולם אז רומי וריין נכנסות ואומרות לה שזה לא היה הזמן המתאים לעסוק בכישוף ושבזמן ירח אפל האלה לא נמצאת אלא האלה של העולם למטה. אז אוור מבינה שהפכה את הכישוף כך שיכבול אותה לרומן במקום להיפך.
במהלך מסיבת הפרידה ממיילס, רומן רומז לאוור שהוא לא סיים איתה, לאחר שכולם הולכים, אוור מקבלת טלפון מאווה שאומרת לה לבוא מהר לבית של רומן כי היוון עומדת למות. אוור מגיעה לשם ומגלה שרומן הרעיל את היוון, הוא נותן לה ברירה, או שתהפוך את היוון לבת אלמוות כדי להציל אותה או שתן לה למות.
דיימן ואווה מנסים לשכנע את אוור שזה לא הפיתרון ושצריך לתת להיוון למות, אולם אוור מתעקשת להציל אותה ונותנת לה לשתות מהשיקוי של האלמוות.




ספר רביעי - להבה אפלה
הספר מתחיל בכך שאוור מספרת להיוון שהיא הפכה אותה לבת אלמוות. היוון בניגוד למה שחשבה אוור, מתלהבת מכך מאוד ולמרות ניסיונותיה של אוור להזהיר את היוון שתתרחק מרומן, היא מסרבת.
במקביל לכך אוור מנסה להשתחרר מהכישוף שהטילה על עצמה בטעות, היא קשרה את עצמה לרומן במקום להיפך ועכשיו היא נשלטת על ידי תשוקה אליו.
ג'וד פצוע וחבול לאחר שאוור תקפה אותו, הוא ממשיך להתעקש שאינו בן אלמוות אבל רק לאחר שאוור תוקפת אותו שוב ופוצעת אותו כדי להוכיח זאת, היא מגלה שהוא צודק ואינו בן אלמוות.
אוור מנסה להשתחרר מהכישוף שכובל אותה לרומן ומבקשת מג'וד עזרה, היא הולכת לסמרלנד אבל היא לא יכולה להיכנס לאולמות הלימוד, לכן היא מביאה את ג'וד שייכנס לשם וימצא בשבילה פיתרון.
היא מסתובבת בסמרלנד ומגלה שאווה היא הדודה של רומי וריין, התאומות, שמתה במשפט המכשפות של סיילם וחזרה בגלגול הזה כאווה.
אוור ממשיכה להילחם בכישוף אבל היא לא מצליחה ובכל פעם שהיא מנסה לספר לדיימן הכישוף מונע ממנה, לבסוף היא מנסה שוב להסיר את הכישוף אבל הפעם לזמן את האלה הקטה שגרמה לכישוף מלכתחילה.
תחילה נראה שזה עבד והכישוף הוסר. אוור חוגגת יום הולדת ואווה מתנצלת בפניה על כך שברחה עם השיקוי והשאירה את דיימן גוסס. רומן שולח לאוור פתק שתיפגש איתו, אוור בטוחה שהשתחררה מהכישוף הולכת כדי לנסות להשיג את תרופת הנגד. היא נכשלת ובורחת לסמרלנד, שם ג'וד מוצא אותה ליד הגשר ומשכנע אותה לחזור, היא מבקשת מאווה עזרה ומצליחה לבסוף לספר לדיימן על הכישוף, בנוסף היא משלימה עם היוון.
כאשר אוור מגלה על סיפור חייו של רומן, היא הולכת אליו לכרות איתו ברית, היא עושה איתו הסכם, היא תראה לו איפה דרינה והוא ייתן לה את שיקוי הנגד, אבל בזמן שהיא מראה לו את דרינה, ג'וד מתפרץ לחדר והורג את רומן והשיקוי מתנפץ. אוור כועסת עליו ותוקפת אותו, היוון נכנסת לאחר מכן ומגלה שרומן מת, היא נשבעת לנקום בשניהם.




ספר חמישי - כוכב הלילה
הספר פותח בהכנות של דיימן ואוור למלחמה מול היוון הכועסת, היוון רוצה לנקום באוור על מותו של רומן.
אוור חוזרת לבית הספר ומגלה שהשתנה הסדר החברתי, סטשיה כבר לא המלכה אלא היוון שתפסה את מקומה, היוון שיכורה מכוח ומכורה לשיקוי, היא רומזת לאוור שיש בעברו של דיימן סוד אפל ובכך מערערת את אמונה של של אוור בדיימן.
דיימן מספר למיילס את האמת עליהם ואוור יוצאת לסמרלנד בכוונה לגלות את הסוד של דיימן.

לאחר שאוור מגלה את הסוד היא מתלבטת אם אולי ג'וד הוא האחד שלה, היא רוצה לבדוק מכיוון שמעולם באף אחד מהגלגולים שלה היא בדקה אולי הם מתאימים.

היוון תופסת את ג'וד ואוור מתנשקים ומנצלת את ההפתעה ותוקפת אותם. היוון מלאת שנאה ומכורה לשיקוי ומצליחה לתקוף את אוור ולשלוח אותה לעולם הצללים. בזמן שאוור יורדת לארץ הצללים היא רואה את כל חייה, כל גלגולי החיים שלה וכך היא מגלה את הסודות שדיימן ניסה להסתיר ממנה. היא מגיעה למסקנה שדיימן הוא האחד שלה ותמיד היה.
מכיוון שהגיעה להשלמה ואין סודות יותר אוור מצליחה חזור לעולם החיים, דיימן אומר לה שהיא הלכה לארץ הצללים וזה לא היה מספיק זמן ולכן אפשר היה להציל אותה אבל אוור יודעת שזה בגלל שהגיעה להשלמה.

אוור ודיימן בודקים את האיזור האפל בסמרלנד, הם מגלים שם אישה זקנה אך הם בורחים ממנה ולא בודקים את העניין לעומק.

אוור ודיימן חוזרים להתמודד עם היוון. תחילה אוור משלימה עם סטשיה ומחזירה אותה למעמדה, ג'וד ודיימן עוים שיחה ומגיעים להסכמה ביניהם. היוון מגיעה למצב ממש גרוע, היא דורשת מאוור את השיקוי (המלאי שלה נגנב) ואוור מנצלת זאת כדי לעשות איתה עסקה - השיקוי תמורת החולצה של רומן. אך סאבין מפריעה מבלי לדעת וכך אוור מפספסת את ההזדמנות ונאלצת לרדוף אחרי היוון.
אוור מגיעה לבית של רון שם היא מוצאת את היוון וג'וד, היוון דורשת ממנה לבחור בין ג'וד לבין החולצה אך אוור מסרב לבחור.
לבסוף אוור תוקפת את היוון ושולחת אותה לארץ הצללים.

אוור ודיימן בודקים שוב את האיזור האפל בסמרלנד ואוור מעלה את האפשרות שהאיזור גדל ומתרחב והוא איכשהו קשור אליה



ספר שישי יצא לאור רק באנגלית
על הספר - http://www.alysonnoel.com/immortals.php#everlasting